ЦСКА на 76 години!

цасдас

Най-успешният български футболен клуб ЦСКА навършва 76 години днес! Случайно или не точно на 5 май отбелязваме един от най-светлите празници в календара ни – Възкресение Христово.

Именно на 5 май през 1948 г. се обединяват военният клуб ЦДВ и софийският Септември. През годините досега името на отбора е променяно на няколко пъти, като абревиатурата ЦСКА присъства от 1962 г. с изключение периода 1986-1989, когато се нарича Средец и ЦФКА Средец.

„Червените“ имат удивителните 31 триумфа в първенството и са най-титулуваният клуб на родната сцена. С два полуфинала за КЕШ (1967 г. и 1982 г.) и един за КНК (1989 г.) са и най-изявеният роден представител в международните турнири.

Печелят си и прозвището „Убиец на европейски шампиони“ с отстраняването на три актуални континентални първенеца – Аякс (1973 г.), Нотингам Форест (1980 г.) и Ливърпул (1982 г.)

В ЦСКА са играли едни от най-добрите футболисти на България, донесли на страната си световна слава. Сред тях е и единственият носител на „Златната топка“ Христо Стоичков.

Честит рожден ден, ЦСКА!


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ