Късметлийски съдия ще свири реванша между Ботев (Пд) и ЦСКА

Волен Чинков

Волен Чинков ще бъде главен съдия на двубоя между Ботев и ЦСКА-София. Решителният полуфинал за Купата е в сряда от 18:45 часа на стадион “Христо Ботев“.

Чинков е един от международните съдии на България, като такова беше желанието на “канарчетата“. Чинков е носил късмет и на двата отбора в турнира за Купата през годините.

Любопитното е, че в първия полуфинал между двата тима, Драгомир Драганов беше главен съдия, докато Волен Чинков отговаряше за системата VAR. Сега ролите на двамата са разменени.

Какво показва сухата статистика в ръководените от Чинков мачове на Ботев и ЦСКА-София?

Ботев: 17 мача: 6 победи, 4 равенства, 7 загуби

ЦСКА-София: 7 победи, 6 равенства, 2 загуби

През настоящия сезон Чинков е свирил три мача на “канарчетата“ – Ботев 3:1 Славия, Етър 2:4 Ботев (Купа на България) и Славия 2:2 Ботев.

През кампанията съдията не е на кадем на “червените“, след като и в двата ръководени от него мача “армейците“ не записаха успех – равенство с Черно море (1:1) и загуба от Локо Пловдив (1:2).

В кариерата си Волен Чинков е свирил два мача между Ботев и ЦСКА-София, като и двата завършват наравно – 0:0 в Пловдив (сезон 2018/19) и 1:1 в София (сезон 2017/18).

Друг любопитен момент от статистиката в мачовете на Волен Чинков е, че той никога не е показвал червен картон (или втори жълт) в мач на Ботев или ЦСКА-София във всички турнири.

Волен Чинков носи късмет на отборите в турнира за Купата на България.

През сезон 2016/17 Волен Чинков е главен съдия на полуфиналния мач между Верея и Ботев, спечелен от “канарчетата“ с 1:0. По-късно, в големия финал “жълто-черните“ побеждават Лудогорец с 2:1.

През този сезон Чинков ръководеше 1/16-финалния мач между Етър и Ботев, спечелен с 2:4 от „канарчетата“ във Велико Търново.

При ЦСКА-София положението е 50:50. През сезон 2020/21 Чинков е главен съдия на три мача за купата – 1/16 финала с Черно море (3:1), първия полуфинал с Лудогорец (1:1) и финала с Арда (спечелен от “армейците“ с 1:0).

Не така стоят нещата през следващия сезон, когато съдията от Кубрат ръководи драматичния полуфинал със Славия. ЦСКА-София печели с дузпи на “Армията“, но на финала губи болезнено от Левски.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ