Норвежка двойка донесе болка на Арда отзад! ЦСКА си осигури старт в Топ 6 срещу Левски

7 Dni Sport21.04.2024
ФК ЦСКА 1948 - ЦСКА, Олаус Скарсем

ЦСКА победи с 3:2 Арда и финишира на второто място в ефбет лига в редовния сезон. В мач с 2 „палачинки“, успехът на столичани донесоха познати норвежки герои Тобиас Хайнц и Олаус Скарсем.

Така другата седмица ЦСКА си гарантира старт в битката в Топ 6 с домакински мач с Левски

Срещата започна с лек натиск на домакините.

Футболистите на Арда изпълниха три последователни корнера, но те не донесоха ефективен позитив в офанзивен план.

В 12-ата минута Юрген Матай откри резултата за ЦСКА-София. Тибо Вион изпълни корнер, а защитата на Арда се групира дилетантки и даде възможност  на защитника с техничен удар с глава да преодолее Господинов.

Арда обаче бързо се завърна. След добро центриране на Лозев в 18-та минута, топката стигна до Цонев, който изравни с глава.

В 21-ата минута кърджалийци стигнаха до обрат. Арда изпълни тъч, Офор надбяга Матай и стреля, Бусато спаси, но кълбото попадна на пътя на Станислав Иванов, който направи резултат 2:1. Защитата на гостите бе добър зрител в тази ситуация.

В 30-ата минута Вион изпълни статично положение. Французинът стреля директно, Господинов се намеси. Джонатан Линдсет пробва добавка, но изстрелът му бе блокиран от играч на домакините.

10 минути след това Тобиас Хайнц бе изведен от Улаус Скаршем в наказателното поле. Той отправи удар, който бе блокиран от Милен Стоев.

В 44-ата минута Арда направи още една хубава атака, която завърши с изстрел на Станислав Иванов, но Бусато се намеси.

Началото на второто полувреме бе активно. Гостите натиснаха и вдигнаха темпото. Първо Тобиас Хайнц пропусна добра възможност, след като прати топката  над напречната греда, а след това Матиас Фаетон принуди Господинов да показва добър рефлекс, за да запази аванса на кърджалийци.

В 59-ата минута Тобиас Хайнц успя да изравни. Това стана след разбъркване пред вратата на Арда и много техничен негов удар в левия ъгъл.

Осем минути по-късно ЦСКА-София стигна до трети гол. Сейни Санянг центрира от левия фланг към далечната греда. Той намери Скаршем, който с хубав удар отблизо не остави шансове на Господинов.

До края на мача играта се поуспокои, но все пак и двата отбора продължиха с едно прилично темпо. Нямаше обаче сериозни положения и пред двете врати и мачът завърши с победа за гостите.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ