ДА ЖИВЕЕ БЕТАНО! Локо Сф – Ботев Пд 0:10 в чудовищен срам на сръбското пиянде Дончич

7 Dni Sport21.04.2024
payimage-624058

Локомотив Сф се удари в дъно, каквото не беше достигал никога.

„червено-черните“ трябваше да я докарат до ерата „Бетано“, за да загубят с 0:10 от Ботев Пловдив. Вярно, в два мача, но 0:10. Което никога не се е случвало в историята на легендарния клуб.

Днес разпасаната банда на сръбското пиянде Данило Дончич бе размазана „само“ с 4:0, а можеше дори да намине резултата си от Пловдив.

Ботев можеше да поведе след по-малко от 240 секунди игра. Акере се възползва от неразбирателство между Любенов и защитник, стигна до топката и стреля покрай вратаря, но и покрай вратата.

След още 2 минути Брахими нахлу вдясно в наказателното поле и нанесе удар по диагонала, който обаче излезе в аут.

В 16-ата минута Йонас Тамм засече с глава центриране от корнер. Топката обаче премина на сантиметри от дясната греда.

180 секунди по-късно Ботев поведе. Гостите организира бърза контраатака. Мертенс изведе в наказателното поле Балоянис, който от своя страна даде пас пред вратарското поле. Там Емануел Уме стреля неспасяемо от движение за 0:1.

В 28-ата минута гостите организираха скоростна атака, която завърши с много неточен удар на Самуел Акере.

В 41-ата минута Симеон Мечев центрира в наказателното поле, където Димитър Митков продължи топката към Кевин Маи, но Ханкич изби.

Ботев нанесе втори удар в 42-та минута. Тогава Акере изведе Уме Еманул на силна позиция, който с точен изстрел реализира отново.

Втората част започна с опити на Локомотив да се върне в мача. Железничарите търсеха отбелязване на гол, но все нещо не им се получаваше. Те не можеха да намерят правилните решения и път към вратата на гостите.

 

В 65-та минута Ботев Пловдив вкара третия си гол в срещата. Секулич се справи с двама играчи на Локо София и подаде към Мохамед Брахими, който намери с къс пас Дилан Мертенс, а нидерландецът вкара красиво за 0:3.

Ботев Пловдив продължи с попаденията – в 68-ата минута Мертенес напредна с топка в крака и отбеляза още едно хубаво попадение за 0:4.

С това мачът реално приключи и до края интрига нямаше.

 


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ