След селекционния провал и проблема „Каранга“: Картотека за Стойко Сакалиев в ЦСКА

7 Dni Sport21.04.2024
1

ЦСКА по всичко личи няма да може да разчита пълноценно на единствения си нападател Фернандо Каранга и в днешното гостуване на Арда. Треньорът Стамен Белчев ще трябва да преквалифицира друг футболист за върха на атаката и във втория си мач начело на червените, след като наследи Нестор Ел Маестро.

И ако това може да бъде оправдание за хасковския специалист, то отговорните фактори в Борисовата градина не могат да бъдат оневинени по никакъв начин. Още през зимата, когато клубът се раздели с основните си нападатели Назон и Естрада и прати под наем Марк-Емилио Папазов в Хебър, специалистите сочеха за задължително привличането на нов човек за върха на атаката, освен Каранга. Тогава дори все още не знаехме в какво игрово състояние е бразилецът и дали невероятната ефективност от първия му престой не е далеч в миналото. Е, Фернандо има малко отстъпление, но продължава да е доста солиден нападател за родните стандарти. Но е невъзможно вече на 33 години сам да дърпа ЦСКА-София напред.

Още повече, че неговото включване в игра бе форсирано именно заради липсата на други опции. След като не бе тренирал в продължение на 3 месеца, той започна да играе всеки мач като титуляр след само десетина дни подготовка. И беше напълно очаквано и логично рано или късно да се стигне до негова контузия. Ако някой се е изненадал от нея, значи познанията му за спорта са като уменията на Нестор Ел Маестро в междуличностните отношения – никакви. Огромната изненада щеше да е, ако Каранга, който в последните години често е контузен, се бе опазил от травма през цялата пролет.

Това не се случи и късметът не успя да покрие поредния селекционен провал в ЦСКА. Сега Стамен Белчев, освен че се чуди как да вдигне психологически и игрово футболистите и да интегрира нова тактическа постройка, трябва да се справя и с липсата на напълно здрав централен нападател.

Май в Борисовата градина е време да картотекират намиращия се в отлична физическа форма бивш голмайстор Стойко Сакалиев. 45-годишният администратор през лятото вече се включи в няколко тренировки на отбора на лагера в Австрия, защото и тогава в клуба не бяха преценили правилно кадровия потенциал, с който разполагат. Какво им пречи на червените да замажат гафа си и сега?

„Тема спорт“

 

 


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ