Лудогорец на практика стана шампион на „Лаута“ с гол в добавеното време

7 Dni Sport30.03.2024
1

Лудогорец победи Локомотив (Пловдив) с 2:1 като гост и продължава в шампионско темпо. Успехът донесе Диниш Алмейда с късен гол в края на редовното време.

Успехът на практика гарантира 13-ата титла на разградчани. До края на редовния сезон те имат домакинство на Левски, три лесни мача и един отложен такъв с ЦСКА 1948. Ако не се случи някакво чудо, Лудогорец ще влезе в 5-те плейофни срещи не само с 6 точки аванс, минимум, пред съперниците си ЦСКА и Черно море, но и с предимство в директните двубои.

Мичи Нтело не се възползва от смут в отбраната на Лудогорец в 14-ата минута.

Малко след това нападателят Квадво Дуа стреля изключително опасно от пряк свободен удар, но топката премина покрай десния страничен стълб.

След половин час игра Лудогорец поведе в резултата. Клод Гонзалвеш отне топката и подаде към Текпетей, който с удар извън наказателното поле вкара топката във вратата на Томов.

В 33-ата минута Падт отрази удар на Евандро, а след това и Димитър Илиев не успя да отиграе добре.

Димитър Илиев с добър контрол на топката в 35-ата минута пусна към Бабакар Дион, който центрира към Мичи Нтело, а той изравни резултата

В началото на втората част Текпетей имаше шанс отново да даде аванс на Лудогорец, излезе очи в очи с Томов, но стреля от малък ъгъл и прати топката от външната страна на мрежата.

В 67-ата минута Мичи Нтело навлезе в наказателното поле и стреля, но Серджио Падт успя да се намеси.

В последните 20 минути Лудогорец натисна газта и тръгна с всички сили към победата.

Това даде резултат и в 89-та минута Алмейда отбеляза гол и донесе победата за гостите.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ