Българинът Григор Д. Димитров знае това и излиза с усмивка срещу щиглеца Даниил Медведев

7 Dni Sport13.03.2024
Screenshot 2024-03-13 at 11.23.40

Григор Димитров ще срещне четвъртия в света Даниил Медведев от Русия в осминафинал на турнира от сериите „Мастърс 1000“, който се провежда на твърди кортове в Индиън Уелс, САЩ.

Двубоят, който ще се играе в нощта между 13-и и 14-и март българско време, се очертава да бъде един от най-завързаните в тази фаза на състезанието.

На пръв поглед бившият номер 1 в света е фаворит. Медведев е финалист от миналогодишното издание на надпреварата. Той играе много силно на твърди кортове на открито отвън Океана като стигна и до трофея в Маями миналия сезон, който е веднага след този в Индиън Уелс.

Григор Димитров е полуфиналист от 2021-а година и четвъртфиналист от 2022-а година в Мастърса, провеждащ се в калифорнийската пустиня. Интересното е, че българинът записва една от трите си победи (срещу 6 загуби) над Медведев, именно на Индиън Уелс. Това се случва на осминафиналите на надпреварата през 2021-а. Тогава родният тенисист печели след уникален обрат от 4:6, 1:4 до 4:6, 6:4, 6:3.

Не това обаче дава предимство в срещата с Медведев сега.

13-ият в света показва най-доброто, на което е способен с всеки изминал мач.

Димитров стартира по страхотен начин сезон 2024 с титла в Бризбън, финал в Марсилия и полуфинал в Ротердам, прехвърляйки добрата си игра от края на миналия сезон. На Индиън Уелс играта му продължава да се получава като грешките са сведени до минимум, а сервисът, слайсът, бекхендът и ретурът са основните двигатели за успех, както и психическата устойчивост.

В последната среща между Медведев и Димитров, българинът печели с 6:3, 6:7(4),7:6(2) на „Мастърс 1000“ в Париж през ноември. Там родният тенисист демонстрира страхотно психическо израстване.

Даниил Медведев започна сезона с финал на Откритото първенство на Австралия, който загуби с 2:3 сета от Яник Синер, но след това падна на полуфиналите в Дубай, Обединени арабски емирства от Юго Убер като не успя да защити за 20-и път спечелена от него титла (Медведев има 20 титли от 20 различни турнира).

Това допълнително го изнерви и след поражението от французина той сподели, че вятърът го е затруднил и че не вижда грешки в себе си.

Прави впечатление един спад в играта на руснака на сервис след Australian Open. Процентът вкарано първо подаване на турнира в Абу Даби и в първите кръгове на Индиън Уелс е с около 10% по слаб от това на първия за годината турнир от Големия шлем. Подобно е и положението със спечелените точки при свой сервис, което дава голям шанс на Григор Димитров да атакува още първото подаване на именития си съперник.

Амбицията да влезе сред най-добрите 10 в света отново, както и липсата на умора след пропускането на турнира в Акапулко и дългата подготовката на кортовете в Индиън Уелс е друг фактор, който Димитров може да ползва като предимство пред Медведев.

Какво ще се случи на корта, предстои да разберем, пишат от агенция „Фокус“!


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ