Виктория Томова победи шампионка от турнир от „Големия шлем“ на старта на Индиън Уелс

7 Dni Sport09.03.2024
Виктория Томова,

Виктория Томова стартира турнира в Индиън Уелс с доста престижна победа.

Първата ни ракета победи с 6:4, 7:5 шампионката от Australian Open за 2020-а София Кенин.

Томова, която се намира с 20 места зад своята опонентка в ранглистата, успя да вземе изпълнения с куп пробиви мач, като това бе и първата й победа в „Рая на тениса“.

В първия сет Томова изостана с 0:2, но пък след това успя да спечели пет последователни гейма, като при 5:3 сервираше за затварянето на сета.

В този момент Томова допусна пробив и резултатът стана 5:4, но след това със светкавичен рибрейк, първата ни ракета взе сета.

Втората част в мача бе също толкова драматична. Томова отново поведе с 5:2, но американката София Кенин взе четири поредни гейма, като осъществи двата си пробива на нула.

Кенин сервираше за изравняване на сетовете при 6:5, но Вики Томова направи решителен пробив, с който вкара втория сет в тайбрек, който бе спечелен със 7:5.

И тайбрекът бе драматичен, защото Томова водеше с 5:1, но допусна изравняване до 5:5. За щастие това не се оказа фатално.

Във втория кръг на Индиън Уелс родната тенисистка ще играе срещу 20-ата поставена Каролине Гарсия от Франция, пишат от „corner.dir.bg“.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ