Григор Димитров се отчая: Аз съм като асансьор! От Щатите обаче дойде отлична новина за него преди US Open

7 Dni Sport20.08.2018
Григор Димитров Гаранти Коза 2017 (51)

Григор Димитров е отчаян, че в последно време увереността му се движи като асансьор и не може да задържи онова постоянно ниво, което би му се искало.

Хасковлията загуби от Новак Джокович в третия кръг на Мастърса в Синсинати ($5 669 360) и така не съумя да защити титлата си от миналата година. Той коментира пред медиите в Охайо, че му предстои да изгледа няколко пъти запис от двубоя, за да види какво трябва да подобри в играта си за последния за сезона турнир от Шлема – US Open.

От началото на сезона Григор е изиграл 17 мача на твърда настилка на открито. От тях обаче е спечелил едва 10, което не му дава особено добра отправна точка преди началото на битката в Ню Йорк следващия понеделник.

„Увереността ми се движи нагоре-надолу със сигурност. Не съм играл толкова много мачове, колкото ми се иска, така че искам да взема позитивите от всяка победа или двубой, в който се представям добре. Дори и от лошите ми срещи обаче се опитвам да извлека максимума, какъвто бе случаят с Кевин Андерсън в Торонто. Тогава играх наистина лошо, но продължих напред. Не мога да мисля за стари неща, предвид че идва US Open. Вероятно сега ще си взема няколко дни почивка, ще прегледам обстойно двубоя с Джокович, за
да видя какво можех да направя по-добре, или пък просто да се фокусирам върху определени елементи, да продължа да работя по тях. Защото няма много време и трябва да акцентирам върху подготовката си за Ню Йорк“, анализира ситуацията Григор.

Добрата новина за него е, че въпреки загубата на 910 точки от Синсинати той остава в Топ 10 в ранглистата. Хасковлията посреща понеделник под №8 в света, което означава, че ще бъде поставен на тази позиция и на жребия в Ню Йорк в петък. Това класиране е важно за Димитров, тъй като му осигурява възможност да избегне един от Топ 8 чак до 1/4-финалите.

Лошото е, че не демонстрира много солидна и постоянна форма, с която да може да се надява, че ще достигне до тази фаза на последния турнир от Шлема за сезона.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ