Кирил Десподов изработи нова победа за отбора на ПАОК в гръцкото първенство

7 Dni Sport29.02.2024
Сърбия - България, Кирил Десподов

Кирил Десподов и неговият ПАОК Солун победиха с 2:0 Пансерайкос (Серес) в среща от 25-ия кръг на гръцката Суперлига. Първото попадение беше дело Янис Константелиас във 2-ата минута на добавеното време на първата част. Вторият гол падна в добавеното време на срещата, като в него беше замесен Десподов. Българинът получи подаване от Рафа Соарес, направи движение, а от защитника на домакините Ставрос Петавракис топката влезе в мрежата.

Десподов игра пълни 90 минути и имаше четири възможности, от които две много добри. Домакините пък завършиха мача с 9 човека, след като през второто полувреме червени картони получиха Макси Морейра в 69-ата след два жълти и Панайотис Делиянидис в 83-ата заради фаул срещу бразилеца Тайсон.

Гостите с днешния успех събират 57 точки, като се нареждат на 2-о място, само на 1 от лидера АЕК, по-рано победил с 4:2 Янина. Пансерайкос е 10-и с 24. Трети след ПАОК е Панатинайкос с 55, а Олимпиакос е с 53.

ПАОК държеше топката повече преди края на частта, но стигна до преднина в самия край на първото полувреме. При подаване отляво на наказателното поле Диамантис се опита да защити топката, вкарвайки тялото си, но Константелиас излезе пред него и на метри пред вратата вкара за 1:0. През втората част Томас Мург и руснакът Оздоев тестваха рефлекса на словашкия вратар на отбора от Серес Адриан Хован, а в 62-ата минута дойде ред и на Десподов да опита късмета си. Вратарят Хован обаче отби бомбения му удар, пишат от „БТА“.

От своя страна Пансерайкос също на два пъти можеше да застраши Живкович под рамката на ПАОК. Някъде в този момент домакините останаха 10 на терена заради отстраняването на Морейра. Българинът можеше да удвои резултата в 78-ата минута, след като се освободи от двама бранители, но скъси прекалено дистанцията и не успя да го преодолее, останал сам срещу него. След като останаха девет на терена заради втория червен картон, футболистите на Пабло Гарсия съвсем рухнаха и нямаха повече съпротивителни сили. В 92-ата минута Рафа Соарес центрира от дясно, Десподов опита да играе с топката, но тя от тялото на Петавракис влезе за втори път в мрежата на вратаря Хован.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ