Внимание, канари, веднъж се е случвало: Спартак Вн минава през Ботев за финал с ЦСКА

1

Спартак Варна е достигал финал за Купата на България след отстраняване на Ботев Пловдив. Това се случва през далечната вече 1961 година. Тогава соколите елиминират канарчетата на предпоследното стъпало с 2:1, но после губят битката за трофея от ЦСКА.

НЕ ИЗПУСКАЙ НИТО ЕДНА СПОРТНА НОВИНА ОТ ПЛОВДИВ В НАЙ-НОВИЯ САЙТ – ВИЖ ТУК

През сезон 1967/68 Ботев и Спартак кръстосват шпаги за купата, но в групова фаза, като мачът завършва 1:1. За последно се срещат в турнира през 1991/92. Тогава на 1/16-финалите пловдивчани печелят и двата двубоя на разменено гостуване – 3:2 и 5:1.

Интересното е, че и преди година соколите достигнаха до четвъртфиналите, но бяха отстранени от Лудогорец, който после спечели отличието. Предишното им участие в Топ 8 е през 1998/99, когато отпадат от Левски Кюстендил 2:1/1:3.

Иначе от 15 години Ботев Пд не е побеждавал Спартак Вн. На 4 май 2009 година жълто-черните бият с 1:0 за първенство. Оттогава двата съперника са се срещали само 5 пъти заради често разминаване на тимовете в различните нива на футбола ни. През сезон 2011/12 в Източната Б група Спартак печели два пъти у дома с по 1:0, а в Пловдив срещата завършва 1:1. През миналата кампания в елита соколите биха с 3:2 на „Коритото“ и направиха 1:1 в Коматево.

„Тема спорт“


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ