Дойде един от онези дни, в които Ботев Пловдив няма право на гаф

2

Ботев Пловдив приема днес Спартак Варна в първия четвъртфинал за Купата на България. Двубоят на стадион „Христо Ботев“ започва в 17:30 часа. По регламент при равенство в редовното време ще има две продължения по 15 минути и евентуално дузпи.

От канарчетата на няколко пъти категорично заявиха, че спечелването на турнира е цел №1 за тях. Затова издънка срещу соколите днес би се приела като грандиозен провал. Още повече че съперникът е от Втора лига. Това обаче не означава, че не разполага с достатъчно опитни играчи. Двама от тях дори са печелили трофея именно с Ботев Пд.

Това са вратарят Георги Георгиев и централният защитник Радослав Терзиев, които са част от триумфа през 2017-а. Стражът обаче изненадващо напуска тима точно преди финала с Лудогорец (2:1), въпреки че до този мач е несменяем титуляр под рамката.

Купа във визитката си от Спартак имат още Александър Цветков (два пъти с Литекс) и Ахмед Ахмедов с ЦСКА през 2021 г.

Трима българи пък са вдигали трофея при канарчетата – Ивелин Попов с Литекс (2 пъти), Янис Карабельов със Славия и Лъчезар Балтанов два пъти – с Левски и Ботев Пд. От чужденците отличие са завоювали вратарят Матвей Игонен, защитниците Балоянис и Там (б.р. – днес няма да играе заради контузия) и Степенавичюс (б.р. – виж таблицата).

Старши треньорът на Ботев Душан Керкез пък няма никакво намерение да си прави експерименти и ще заложи на най-доброто, с което разполага. В лагера на жълто-черните са категорични, че и дума не може да става за подценяване. След наказание в групата се завръща Дилан Мертенс.

Колегата му Росен Кирилов няма да разчита на контузения Йоан Буренски. Извън сметките са също Зехиров и Грънчов. За варненци приоритет е завръщането в елита, но не отписват и Купата на България.

 


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ