Само в 7DS: Радостна новина за феновете на Ботев Пд! Ето какво ще е наказанието на канарчетата след изцепките в дербито

Ботев Пд най-вероятно няма да приеме ЦСКА без публика на базата в Коматево в следващия си домакински мач. Жълто-черните приемат червените на 2 септември. Канарчетата са заплашени от сериозни наказания след снощните изцепки на феновете по време на злощастно загубеното пловдивско дерби с Локо Пд. Към терена на няколко пъти полетяха предмети, включително и факли. Една от тях, метната от Южната Трибуна, падна до вратаря на черно-белите Мартин Луков. По свои канали 7DniSport.bg разбра, че в доклада на делегата на двубоя Христо Ботев не пише, че стражът е ударен от факлата. По този начин няма последствия след хвърления предмет. Близки до самия Луков също признаха пред медията ни, че той не е бил уцелен от факлата, а само е усетил искра в близост до него.

Ботев Пд със сигурност ще отнесе солена глоба след случилото се по време на Битката за Пловдив. Грубите изчисления показват, че канарчетата може да отнесат различни финансови санкции но  няколко члена, като  общият размер ще е между 5000 и 7000 лева. Почти сигурно обаче глобите ще са под 10 бона.

Жълто-черните се очаква да отнесат и друго наказание според  Дисциплинарния правилник. Очаква се то да не е провеждане на среща пред празни трибуни. Ботев Пд почти сигурно ще бъде наказан с последно предупреждение за лишаване от домакинство или частично затваряне на стадиона, в случая Южната Трибуна на базата в Коматево, научи 7DniSport.bg. Затварянето на въпросния сектор, където се настаняват най-върлите бултраси, е бил затварян за мачове на отбора още два пъти след предишни изцепки на феновете. Според запознати е твърде възможно и сега да се случи същото.

Това ще се разбере официално след провеждането на заседанието на Дисциплинарната комисия към БФС.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ