Фенове на Сервет пристигнали в Разград чак за купона, такси им взе 300 лева от Русе до стадиона в Лудогорец

7 Dni Sport24.02.2024
Лудогорец - Сервет, Бърнард Текпетей, Брадли Мазику

Привърженици на “Сервет” аха да изпуснат най-големия триумф в историята на швейцарския тим. Двама фенове на отбора, който елиминира “Лудогорец” в плейофа в Лигата на конференциите, пристигат на стадиона в Разград чак в 67-ата мин, когато вече любимците им водят 1:0. Срещата завърши с този резултат и така след 0:0 в първия двубой швейцарците отиват към 1/8-финалите на най-новото отроче на УЕФА. Попадението отбеляза Тимоти Коня още в 6-ата мин след огромна грешка на Клод Гонсалвеш, който буквално подари топката на съперника в близост до вратата на “Лудогорец”.

Всичко това се случи пред погледа на бившия премиер Бойко Борисов, който бе заел място във ВИП ложата на стадиона в Разград.

За първи път пък “Сервет” влиза в топ 16 на някой от евротурнирите.

Въпросните двама привърженици на швейцарския тим тръгват на дълго пътешествие. Първо се качват на самолет от Женева, а крайната им точка е Букурещ. От столицата на Румъния господата поемат с рент-а-кар към нашата родина. Всичко върви по план, докато не стигат границата с България. На “Дунав мост” има огромно задръстване. Феновете на “Сервет” чакат часове наред, а времето до първия съдийски сигнал на сблъсъка в Разград наближава. Двамата привърженици, единият от които е англичанин, но живеещ в Женева, все пак успяват да преминат границата, но срещата ще започне всеки момент. Виждат първото такси в Русе и веднага го питат дали може да ги закара до Разград.

“Поиска ни 300 лв., а разстоянието е 80 км”, разкриват въпросните привърженици на “Сервет” пред най-голямото швейцарско издание.

Междувременно срещата тъкмо започва. Феновете звънят на отговорника за привържениците на швейцарския тим и го молят да не се затварят вратите на стадиона, защото ще пристигнат.

Е, 23 мин преди последния съдийски сигнал пътешествието на дуото приключва и те се настаняват в сектора за гости, където имаше около 200 души.

“Изпуснахме гола, но беше готино. Най-важното е, че стигнахме и се събрахме с останалите да празнуваме”, казват още феновете с транспортни неволи.

В Швейцария пък се късат да хвалят вратаря на “Сервет” Жереми Фрик. Медиите в алпийската страна изтъкват, че стражът е големият герой за тима. Отбелязано е, че по принцип вратарят е резерва в местния шампионат, но получава шанс само в срещите от европейските клубни турнири.

“Обещах на Амос Юга да бием “Лудогорец” заради ЦСКА”, каза бившият играч на “червените” Брадли Мазику, който играе в “Сервет”. Защитникът прогнозира, че “армейците” ще прекъснат хегемонията на разградчани в родния елит.

“Паднахме заради нелепа грешка”, анализира след двубоя с швейцарците треньорът на “Лудогорец” Георги Дерменджиев.

За последно 12-кратните шампиони на България стигнаха до 1/8-финал в турнир на УЕФА преди 10 г. Тогава “Лудогорец” елиминира “Лацио”в 1/16-финалите на Лига Европа, а след това отпадна от “Валенсия”.

Автор: „24 часа“


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ