Отборите на Черно море и ЦСКА в мач с шампионски отенък пред пълен стадион във Варна

7 Dni Sport24.02.2024
Черно море - ЦСКА, Калоян Кръстев

Черно море и ЦСКА се изправят един срещу друг в горещо дерби от 22-ия кръг на efbet Лига. Мачът на “Тича” стартира в 15:15 часа, а главен съдия ще бъде Валентин Железов.

Към момента три тима са с равен брой точки на върха в класирането на родния ни елит – Лудогорец, Черно море и ЦСКА. “Моряците” към момента са втори и с мач повече от разградчани, които са лидери в класирането.

Варненци не стартираха по най-добрия начин футболната пролет. След като за пръв път в историята си зимуваха на първото място, още в първия кръг след подновяването на шампионата те трябваше да премерят сили с шампиона Лудогорец. Въпреки че поведоха с 1:0, в крайна сметка “моряците” допуснаха обрат и загубиха с 1:3. След мача пък се разви и престрелка между двата клуба, като се публикуваха декларации и нападки в социалните мрежи. Поводът бе ситуация в средата на второто полувреме, когато футболист на Черно море бе съборен в наказателното поле от Серджио Падт, но дузпа не бе отсъдена.

Иначе по-рано през седмицата варненци обявиха и трансфера на най-голямата си звезда Алекс Фернандес, който премина в руския Балтика. Атакуващият футболист не взе участие и в предишния мач, като влезе в пререкания с клуба. Добрата новина за Илиан Илиев е, че той по всяка вероятност ще може да разчита на Цветомир Панов. Крайният бранител бе изнесен на носилка в двубоя срещу Лудогорец, но травмата му не се оказа толкова сериозна.

ЦСКА от своя страна излиза като трети в класирането. Както вече стана ясно “червените” имат равен брой точки с Черно море и Лудогорец, но заради директните двубои столичани са под тях в класирането.

Отборът стартира по перфектен начин пролетния дял, след като надви с 3:0 Ботев (Враца). Всички погледи тогава обаче бяха насочени върху Фернандо Каранга, който записа повторен официален дебют с червената фланелка. В крайна сметка централният нападател не успя да се разпише, а шоуто открадна Тибо Вион, който реализира две страхотни попадения. Сега ЦСКА се надява да продължи с доброто си представяне и форма и да се доближи още повече до желаната титла.

Както и да завърши днешната среща, едно е ясно – единият от двата тима ще оглави еднолично класирането поне до понеделник, когато Лудогорец гостува на Берое. Последната среща между ЦСКА – София и Черно море завърши наравно на “Армията”, а последният двубой на “Тича” бе за гостите от София, които победиха с 2:0.

Както и да завърши днешната среща, едно е ясно – единият от двата тима ще оглави еднолично класирането поне до понеделник, когато Лудогорец гостува на Берое. Последната среща между ЦСКА и Черно море завърши наравно на “Армията”, а последният двубой на “Тича” бе за гостите от София, които победиха с 2:0.

Черно Море – ЦСКА

Вероятни състави:

Черно Море (4-2-3-1): Дюлгеров; В. Попов, Дробаров, Атанасов, Панов; Димов, Гарсия; Калкан, Панайотов, Сула; И. Иса

ЦСКА (4-1-2-1-2): Бусато; Турицов, Кордоба, Х. Петров, Вион; Юга, Кареасо, Хайнц; Линдсет; Каранга, Фаетон

Съдия: Валентин Железов
Стадион: „Тича“, Варна
Начало: 15:15 часа

Автор: „Спортал“


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ