В касата на „Герена“ влизат около 6 млн. за правата на бразилеца Уелтън

7 Dni Sport12.02.2024
Левски, Уелтън

Левски обяви вчера още един трансфер, който влезе в историята на клуба. Уелтън се нареди на второ място след Георги Иванов при изходящите сделки от „Герена“ за всички времена с 3 млн. евро, които ще плати Гамба Осака за него, пишат колегите от „Мач Телеграф“

До този развой си стигна, след като крилото настоя да бъде продадено на момента. При отказ „сините“ щяха да останат с празни ръце, защото Уелтън от лятото е свободен да се продаде сам.

Договорът му с родния гранд бе до края на годината. И със сигурност бразилецът нямаше да си стисне ръцете с шефовете на тима за удължаване.

Просто в момента на „Герена“ не могат да отговорят заплатите, с които Уелтън е изкушаван от кандидатите за подписа му. От тях най-настоятелни се оказаха от Гамба Осака.

Японците има нужда от крила и Уелтън е хванал окото им. И така за пръв път от сезон 2008/09 дадоха над 2 млн. евро за футболист. Тогава бе и най-скъпата им покупка Рони. И пак иде реч за бразилец. Така в един и същи ден Уелтън стана номер 2 и двете клубни истории. Иначе сделката е и сред най-солидните, които са направени през тази зима в японската Джей лига.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ