Росен Кирилов: Желанието ми е Спартак Вн да завърши на първо място

7 Dni Sport06.02.2024
Славия - Ботев Враца, Росен Кирилов

Старши треньорът на Спартак Варна Росен Кирилов сподели в интервю за „Дспорт“ своите впечатления от проведената подготовка на отбора в Турция.

„Соколите“ изиграха 4 контроли, като победиха Навбахор (2:1), Женис Астана (1:0) и записаха равенства срещу руските Ротов Волготрад (1:1) и елитния Оренбург (2:2).

„Както контролите, така и лагерът в Турция бяха опознавателни за мен, защото повечето от играчите не ги познавах. Има и такива, като по-опитните, с които съм работил и ги познавам. Чрез контролите се запознах детайлно с качествата на повечето играчи. Иначе подготовката мина по план и проверките бяха много полезни“, каза Кирилов.

„Последната контрола срещу елитния руски Оренбург беше изключително полезна особено в тактическо отношение. Видях това, което исках. Радвам се, че играчите за краткото време успяха да се запознаят с моите идеи. Хареса ми начинът, по който момчетата се противопоставиха на агресивността, с която играха отборите срещу нас. Не се огънаха и отговориха със същата агресивност. Това ще се окаже много полезно за в бъдеще”, коментира наставникът на Спартак Варна.

На въпроса как са се справили по-младите играчи, той отвърна:

„Всеки един, който беше на лагера, има потенциал занапред да кандидатства за титулярно място в отбора. Всички се представиха добре в контролите. По отношение въпроса в коя линия виждам най-голяма конкуренция в Спартак, това е защитата. Трябва да подобрим конкуренцията в средната линия и нападението. На този етап обмисляме едно предложение за централен нападател. Обмисляме го и чакаме отговор от играча. До няколко дни ще се разбере“.

„Ясни са конкурентите на Спартак за влизане в елита – Септември, Добруджа, Марек и Монтана. Не са малко. Спартак трябва да се пребори с тази конкуренция и моето желание е да завършим на първо място”, добави Кирилов.

Автор: Добри Атанасов / „Дспорт“


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ