ЦСКА действа по плана на Станимир Стоилов, плаща на две места, подписва и го привлича

7 Dni Sport17.01.2024
ЦСКА - Литекс, Отбор

ЦСКА ще разплита троен трансферен възел, за да си осигури нов десен защитник, който Станимир Стоилов искаше в Левски.

Става дума за младока Мартин Стойчев, който към днешна дата играе за Арда. Той е преотстъпен в Кърджали от тима на Септември София, а в договора му има фиксирана откупна клауза, от която Арда може да се възползва при желание в края на сезона. Именно този факт на този етап спира трансфера на играча при „червените”.

От ЦСКА са се свързали със Септември, за да опитат да купят Стойчев директно от столичани. Те обаче са безсилни в случая заради договора, който са подписали с Арда, и са препратили „армейците” към ръководството на клуба от Кърджали. От ЦСКА вече преговарят със „сините”, но на този етап разговорите удрят на камък. Реално „армейците” ще трябва да платят и на Септември, и на Арда, за да вземат Мартин Стойчев. По непотвърдени данни фиксираната откупна клауза на десния защитник е около 100 000 евро. Ясно е, че тази сума ще отиде в касата на Септември. ЦСКА обаче ще трябва да плати и на Арда, за да се откажат кърджалийци от играча, а това няма да е толкова лесно. Към днешна дата двата клуба имат разминаване, което е по-вероятно да не бъде изгладено.

Припомняме, че по време на паузата ЦСКА води разговори с Арда и за юношата на Левски Станислав Иванов, но сделката пропадна, след като двете страни имаха непреодолими различия около трансферната сума за крилото.

Автор: „Кота спорт“


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ