Григор Д. Димитров: Ще разкажа истината за началото си в Австралия, разчитах на него

7 Dni Sport16.01.2024
Григор Димитров,

Най-добрият български тенисист Григор Димитров се класира за втория кръг на Australian Open, след като победи Мартон Фучович. Българинът каза, че е знаел, че играта му не е на най-доброто ниво, но е разчитал на физическата си форма.

32-годишният Димитров призна, че му е било трудно да се приспособи към тежките условия, но е уверен, че е в добра физическа форма.

“Знаех, че играта ми не е на най-доброто ниво, но днес разчитах на нещо друго и това беше физическата ми форма”, сподели Григор.

„Мартон е много качествен играч. Той е сред най-силните физически играчи в Тура. Знаех, че ще ми бъде много трудно още от първата точка. В началото не успявах да се адаптирам към условията. Тренирах няколко дни в Мелбърн преди турнира, но в първия сет топката постоянно ми бягаше. Не играх добре в началото, но от гледна точка на физическата кондиция бях на много добро ниво и се стремях да остана така до края“, добави Димитров.

„Вие сте невероятни. През цялото време виждах толкова много български флагове и в двата края на корта. Беше чудесно“.

„С Мартон се познаваме отдавна и сме в много добри отношения. Трудно е да гледаш играч от неговия калибър да изпитва проблеми в такива условия. Точно затова обаче работим по време да предсезонната подготовка – да тестваме телата си и да се подготвим за това, което ни очаква в Австралия. Не желая на никого такива неща, но в спорта това се случва понякога“.

В заключение Димитров бе попитан дали ще изгледа от трибуните мача между Себастиан Офнер и Танаси Кокинакис, който ще определи следващия му опонент в турнира. „Може би от ледената вана, но не и от трибуните. Феновете са невероятни заради това, че стоят тук часове наред в това време. Със сигурност ще гледам мача между Кокинакис и Офнер. Нямам предпочитания срещу кого от тях да се изправя. И в двата случая ще се подготвя много сериозно и ще дам всичко от себе си.“

Григор Димитров, чийто най-добър резултат в Мелбърн е участие на полуфинал, започна мача по възможно най-лошия начин, губейки първите осем точки, докато се мъчеше да намери някакъв ритъм.

Българският играч ще се изправи срещу един от двамата тенисисти Себастиан Офнер или Танаси Кокинакис във втория кръг на Australian Open.

Автор: „Дспорт“


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ