Левски привлече нова бразилска перла

7 Dni Sport06.01.2024
Левски, Пресконференция, Николай Костов

Левски вече намери заместник на Роналдо, който е почти на 100% продаден на руския Ростов. Става дума отново за бразилски футболист, който играе на поста дясно крило. Трансферът е одобрен и от старши треньорът на „сините” Николай Костов, а детайлите около сделката са изчистени. Привличането на въпросния бразилец ще стане факт, веднага след като Роналдо бъде официално продаден на Ростов.

На „Герена” не искат да рискуват и да финализират сделката с новото дясно крило, за да не се окажат в един момент с двама такива, при положение, че отборът се нуждае от подсилване на други позиции. Иначе Николай Костов е можел да избира от двама футболисти – другият е бил португалец, но треньорът е заложил на бразилеца.

Междувременно днес се очаква Роналдо да пътува за Русия с мениджъра си. Той първо ще мине през медицински тестове и ако всичко е наред, ще подпише дългосрочен договор с руския елитен отбор.

Всички финансови параметри по сделката са изчистени на ниво клубове, а и Роналдо се е разбрал за заплатата, която ще взима. Ростов ще плати 2 000 000 евро за крилото, но на „Герена” ще дойде доста по-малка сума. Около 35% процента от парите ще отидат в други две посоки – 30% при бившия клуб на Роналдо, а другите 5% са за спонсора на Левски, който реално финансира покупката му с пари, които нямаха общо с рекламния договор със „сините”.

Автор: „Мач Телеграф“


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ