Ботев (Враца) и Етър в битка за оттласкване от опасната зона

11

Отборите на Ботев (Враца) и Етър ще се изправят един срещу друг днес в 21:00 часа на стадион “Огоста” в Монтана. Това е пряк сблъсък между два от отборите, които ще се борят за оцеляването си в елита през този сезон. Затова победата днес ще е толкова важна, защото ще даде психологическо предимство, а освен това ще помогне на спечелилия да се отдалечи от опасната зона поне за известно време.

Етър има само точка повече в актива си от врачани. Двата тима са плътно един зад друг в класирането, като се намират съответно на 11-ата и 12-ата позиция.

Новакът Ботев започна сезона доста трудно с три поредни загуби. В миналия кръг обаче бе счупен каръка и тимът записа първи успех на сметката си в гостуването на Септември (София) (2:1). Сега врачани се надяват да продъжлат във възходяща линия и да прибавят нови три точки в актива си.

В същото време Етър е колеблим в изявите си. Възпитаниците на Красимир Балъков имат една победа, едно равенство и две загуби до момента. Ботев обаче изглежда като доста преодолим съперник и това дава надежда на великотърновци да си тръгнат с трите точки от днешния двубой.

В състава на домакините ще липсва контузения Гаджев. Очаква се те да излязат с Костов на вратата и Фиданин, Иванов, Васев и Керчев в отбрана. Апостолов ще е дефанзивен халф, а Михаилов и Атанасов ще действат в средата на терена. Георгиев и Генов ще започнат на крилата, а голове в предни позиции ще се чакат от Домовчийски.

В ъсщото време Етър не може да разчита на контузените Василев и Пехливанов. В тяхно отсъствие Балъков вероятно ще пусне в игра Иванов под рамката и карето Атанасов, Скерлев, Артюнин и Крум Стоянов в отбрана. Колев и Сърмов ще са опорните полузащитници, а Боджадж ще действа като плеймейкър. Младенов и Иван Стоянов ще оперират по крилата, а атаката ще води Варела.

Първа професионална лига, 5 кръг:

БОТЕВ (ВРАЦА) – ЕТЪР

Вероятни състави: 

БОТЕВ: Костов, Фиданин, Иванов, Васев, Керчев, Апостолов, Михайлов, Атанасов, Георгиев, Генов, Домовчийски

ЕТЪР: Иванов, К. Стоянов, Артюнин, Скерлев, Атанасов, Колев, Сърмов, Боджадж И. Стоянов, Младенов, Варела

Стадион: “Огоста”, Монтана
Съдия: Волен Чинков
Начало: 21:00 часа

Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ