Мачът на годината за Лудогорец! „Орлите“ с един българин срещу Нордселанд

Лудогорец - Фенербахче, Спас Делев

Отборът на Лудогорец се изправя срещу датския Нордселанд в последния си мач от група G на Лига на конференциите. Двубоят на „Хювефарма Арена“ е днес от 19:45 часа.

Битката за първите две места между Лудогорец, Нордселанд и Фенербахче е доста заплетена, като и трите тима имат шанс да продължат напред при различен развой на събитията днес. Към момента датчаните са лидер с 10 точки, докато българският и турският тим са с точка по-малко.

„Орлите“ държат съдбата си в собствени ръце и с победа пред собствена публика ще са сигурни за излизане от групата. Допълнителен стимул за момчетата на Георги Дерменджиев ще бъде унизителната загуба в Дания от този съперник с 1:7 в началото на октомври. Ако Лудогорец и Нордшеланд направят равенство, то шампионите на България ще завършат на втора позиция, при положение че Фенербахче не победи словашкия Спартак Търнава у дома. Разградчани имат шанс да се класират за плейофите в турнира напролет дори и при загуба, ако Фенербахче също загуби своя мач, но тогава ще се гледа головата разлика, в която към момента Лудогорец има един гол предимство. Спартак Търнава ще завърши на последно място в групата независимо от резултата в последния си мач.

Първото място в групата носи директно класиране за осминафиналите в надпреварата, докато вторият ще играе плейоф с отбор, дошъл от Лига Европа.

„Отборът е изморен и психологически, и физически в края на годината, но мисля, че играчите ще се справят. Има контузени, трябва да видим кои ще се справят и утре ще определим кои могат да играят. Нордшеланд е много добър отбор. Физически здрав и обигран отбор. Мачът ще бъде тактически и от двата отбора, надявам се ние да спечелим. Отборът доста узря и разбра как трябва да се играят мачовете, за да се печелят“, коментира треньорът на Лудогорец Георги Дерменджиев, който сподели, че инфарктната победа в дербито с ЦСКА в неделя е повдигнала самочувствието на неговите футболисти.

19,45 / ЛУДОГОРЕЦ – НОРДСЕЛАНД 0:0

Рефер: Овидиу Хацеган (Румъния)

Стадион: „Хювефарма Арена“ (Разград, България)

Стартовите състави:

Лудогорец: 1. Серджио Падт, 16. Аслак Фон Витри, 26. Ноа Сонко Сундберг, 24. Оливие Вердон, 17. Сон, 30. Педро Нареси, 6. Якуб Пьотровски – к, 8. Клод Гонзалвеш, 37. Бърнард Текпетей, 9. Квадво Дуа, 90. Спас Делев

Треньор: Георги Дерменджиев

Нордселанд: 13. Андреас Хансен, 19. Лукас Хей, 4. Киан Хансен, 39. Адамо Нагало, 5. Мартин Фрезе, 9. Бенджамин Нигрен, 6. Йепе Тверсков, 27. Даниел Свенсон, 17. Кристиан Расмусен, 7. Маркус Ингвартсен, 8. Андреас Шелдеруп

Треньор: Йоханес Торуп

Автор: „Гонг“


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ