Колеблив Сараменто бе пометен от ЛА Клипърс, Везенков със силни минути в мача

7 Dni Sport13.12.2023
Кливланд Кавалиърс - Сакраменто Кингс, Александър Везенков

ЛА Клипърс бързо свали Сакраменто на земята. „Кралете“ впечатлиха при успеха си над Бруклин Нетс (131:118), подобрявайки рекорда си за тройки (25). Ден по-късно обаче от добрата им стрелба нямаше и помен и те бяха пометени при гостуването си в „Crypto.com Aрeнa“ със 119:99 (32:24, 38:24, 29:22, 20:29) Интересното е, че в този мач процентът им при стрелбата за три точки бе малко над 20 (8/34). За сметка на това съперникът им бе във вихъра си и правеше каквото си иска на паркета, като заслужено записа пети пореден успех в актива си.

Българското крило на Сакраменто Александър Везенков се представи прилично в този мач, особено в заключителните минути на срещата. Той прекара на терена точно 20 минути, в които отбеляза 9 точки, като направи и 3 борби и 3 асистенции.

Срещата започна с две тройки за домакините, но Сакраменто бързо се окопити и успя да изравни и дори да поведе за кратко в резултата със 7:6. След това последва период, в който играта вървеше точка за точка, но в края на първата част Клипърс се възползва от няколко поредни грешки на гостите и успя да натрупа по-сериозна преднина от 24:16 две минути преди края. Ди’Арън Фокс с две добри стрелби успя да задържи „кралете“ близо в резултата, но и играчите на Клипърс бяха доста прецизни от тройката и след първата четвърт домакините водеха с 32:24.

В началото на втората четвърт и Александър Везенков се появи в игра за Сакраменто. Той отбеляза първите си точки, завършвайки бърза атака на „кралете“ за да намали изоставането на тима си на 30:39.

Домакините обаче продължаваха да показват впечатляваща ефективност в атака и наказваха всяка грешка на съперника си, а такива не липсваха. Така разликата в резултата започна бавно и методично да се увеличава и набъбна на 50:32.

Везенков не се задържа особено дълго в игра и след по-малко от четири минути бе изваден, а Майк Браун върна на паркета титулярната си петица. Това обаче не помогна много, а особено лошо впечатление правеше неубедителната игра на Кевин Хъртър, който пропусна три поредни стрелби и бързо седна на пейката.

Кауай Ленърд, Норман Пауъл и Джеймс Хардън пък се забавляваха със защитата на гостите и бележеха откъдето си поискат, като в един момент разликата стигна до цели 30 точки. В крайна сметка Малик Монк отбеляза със сирената и полувремето дойде при 70:48 в полза на Лос Анджелис.

В началото на третата четвърт Ел Ей леко намали темпото и това позволи на Кингс да свалят разликата под 20 точки. Гостите обаче продължаваха да изпитват огромни проблеми при стрелбата за 3, която бе под всякаква критика.

В края на частта Везенков отново се появи на паркета. Той обаче също нямаше касмет при стрелбата от дистанция и пропусна при първия си опит.

Клипърс пък продължаваше да контролира събитията на терена и след третата четвърт резултатът бе 99:70 за домакините.

В началото на последната част Везенков пропусна и втората си стребла за 3 точки. След това отново седна на пейката, но скоро получи нов шанс за изява и отбеляза две поредни нападения под коша, а след това бе точен и за 3.

В крайна сметка мачът завърши при резултат 119:99 за Клипърс. Най-резултатен за домакините бе Кауай Ленърд с 31 точки, като той направи и 4 борби и 3 асистенции. Джейм Хардън пък завърши с 15 точки, 6 борби и 7 асистенции, а още 15 точки добави Норман Пауъл.

Звездите на гостите бяха под обичайното си ниво, като Ди’Арън Фокс завърши с 14 точки, 3 борби и 3 асистенции. Домантас Сабонис бе с дабъл-дабъл от 15 точки, 10 борби и 3 асистенции, а най-резултатен за „кралете“ бе Кайлър Мъри със 17 точки, 7 борби и 1 асистенция.

Автор: „Спортал“


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ