Славия удари Дунав за 3 минути. Гошо Петков пак герой за „белите“ (СНИМКИ)

Славия победи с 2:0 Дунав в първия мач от петия кръг на Първа лига. “Белите” стигнаха до успеха с две попадения в рамките само на три минути през втората част. Автори на попаденията бяха Галин Иванов от дузпа и Славчо Шоколаров. Голяма заслуга за успеха обаче има и ветеранът Георги Петков. Стражът спаси дузпа на Божидар Васев през първата част и след това запази вратата си “суха”.

Първата опасност в мача дойде още в 11-ата секунда, след като Коконов издебна момент за стрелба от далечно разстояние, но Петков се справи. В 14-ата минута Славия можеше да открие резултата, след като при едно центриране топката стигна до Гамаков, който обаче от малкото наказателно поле не успя да я прати в мрежата. Малко по-късно и Ангелов се озова на чиста позиция, но ударът му мина над гредата. В 26-ата минута Дунав получи правото да изпълни дузпа. Удар на Глаусио се отби в ръката на Андреа Христов и съдията посочи бялата точка. Зад топката застана Васев, но Петков усети замисъла му и спаси удара с крак. До края на полувремето опасностите пред двете врати липсваха и двата тима се прибраха на почивката при две нули на таблото.

В 63-ата минута “белите” също получиха право да изпълнят дузпа. Васев вдигна високо крак в наказателното поле и закачи Иванов. Съдията Железов реши, че нарушението е достатъчно, за да посочи бялата точка. Зад топката застана потърпевшия и не сбърка. Само три минути по-късно Славия вече водеше с 2:0. Шоколаров получи топката малко пред наказателното поле и със съвсем малка засилка изстреля прецизен удар, който не остави шансове на Димитров.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ