„Истина е новината за Европейската шампионка по шах – Виктория Радева, прекрасна млада дама“

7 Dni Sport07.12.2023
Screenshot 2023-12-07 at 12.42.58

Пловдивският общински съвет гласува шахматистката Виктория Радева да бъде удостоена с отличието „Почетен знак на град Пловдив“. 22-годишната пловдивчанка бе част от националния отбор на България, спечелил историческа първа европейска титла на шампионата на Стария континент в Будва през месец ноември.

Предложението за отличието бе внесено за разглеждането от председателя на общински съвет Атанас Узунов и всички членове на постоянната комисия „Младежки дейности и спорт“.

Сред мотивите Радева да бъде отличена са и цялостният ѝ принос и заслуги в областта на спорта, допринесли за международния престиж на град Пловдив. Тя е няколкократен шампион на България при момичета и девойки. Трикратен шампион на България за жени. Има редица призови класирания и титли и на европейски и световни първенства още като ученичка.

По време на разглеждането на точката общинският съветник Гошо Къчков направи предложение и за дарение на сумата от 1000 лева. Председателят на постоянната комисия „Младежки дейности и спорт“ Ерол Садъков прие направените промени в предложението и пожела още много успехи на Радева.

Автор: „Спортал“

Снимка: От Официалния Инстаграм профил на Виктория Радева


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ