Левски срещу Хебър на Любо Пенев за място на четвъртфиналите

7 Dni Sport06.12.2023
Левски - Черно море, Джавад Ел Джемили

Левски гостува на отбора на прекрасно играещия Хебър Пазарджик в двубой от осминафиналите в турнира за Купата на „България“. Навръх Никулден мачът между „сините“ и футболистите на Любослав Пенев ще стартира в 14:30 часа на стадион „Георги Бенковски“. Срещата ще се реши след 90, 120 или повече минути.

На пръв поглед задачата пред тима на Ел Голеадор е да поддържа стабилитета в efbet Лига и състезанието за втория по значимост трофей в родния футбол не е приоритет за „зелените“. Със сигурност обаче Левски е достатъчен дразнител за Пенев и момчетата му, за да се хвърлят на своя максимум и да потърсят изненадата. Клубът от Пазарджик се намира в много труден период, като вече тече кампания за събиране на средства за отбора.

Всичко това поставя на карта бъдещето на Пенев и неговия щаб на стадион „Георги Бенковски“, като някои слухове вече пратиха легендарния голмайстор на ЦСКА, Валенсия и Атлетико Мадрид начело на Спартак Варна от зимата. От друга страна огромната криза, която пречи на клуба, може да принуди „зелените“ да разпродадат асовете си след края на есенния дял в родния футбол.

Същевременно Левски взе въздух и зарадва многобройните си привърженици в събота, когато отборът на Николай Костов срази Локомотив Пловдив с категоричното 3:0 в шампионата. Попаденията в мрежата на „смърфовете“ реализираха Кристиан Димитров, Уелтон и Рикардиньо, като за втория това беше първи мач като титуляр от над един месец. Звездата на „сините“ се завърна подобаващо и даде тон на своите в успешната вечер срещу Локомотив.

Очаква се за сблъсъка в Пазарджик да бъдат готови двама от основните изпълнители в състава на Костов. Това са централният защитник Хосе Кордоба и крилото Роналдо. Двамата пропуснаха победата над пловдивчани на „Герена“ заради контузии – преминаха фитнес тест в деня на мача, който показа, че не са готови за срещата. Сега обаче панамецът и бразилецът ще бъдат в сметките на своя старши треньор.

Аут за важния двубой от тима на Левски обаче е лявото крило Джавад Ел Джемили, който води сред стрелците на „сините“ в първенството заедно с Рикардиньо. Предвид изоставането на „сините“ на 10 точки от върха в efbet Лига, спечелването на турнира Купата на „България“ е водещ приоритет за 26-кратните шампиони. „Сините“ преследват повторение на сладкия триумф от 2022 година, когато под ръководството на Станимир Стоилов отборът спечели своя първи трофей след 13-годишна суша.

Хебър Пазарджик – Левски

Вероятни състави:

Хебър Пазарджик: Игонен, Исуф, Цонков, Марин, Мазан, Охене, Бастунов, Тисовски, Збун, Кабов, Николов

Левски: Андреев, Петрис, Ван дер Каап, Димитров, Петков, Краев, Дарлан, Фадига, Уелтон, Роналдо, Рикардиньо

Стадион: „Георги Бенковски“, Пазарджик
Съдия: Васимир Ел-Хатиб
Начало: 14:30 часа

Автор: „Спортал“


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ