Бивша звезда на Лудогорец попиля българския футбол и качи на пиедестал разградчани! Вижте шокиращите му думи

Лудогорец - Игор Пластун

Доскорошният защитник на Лудогорец Игор Пластун, който през юни премина в белгийския Гент, даде доста любопитно интервю пред изданието Knack.

„Първата година след трансфера ми в Лудогорец бе трудна. Като човек българинът е различен от украинеца. Освен това през по-голямата част от сезона не играех редовно. Сега, когато се върна назад обаче, разбирам, че това е било за добро“, започна изказването на Пластун.

„Ако мога, не бих променил решението си и отново бих подписал с Лудогорец. В тежък период разбираш, че трябва да продължиш да работиш и да мислиш положително. Когато си упорит, всичко ще бъде наред. И така се случи, защото през втория си сезон вече бях титуляр“, добави украинецът.

„В Шампионската лига и Лига Европа се запознах с истинския футбол. Защото с изключение на Лудогорец, от българския футбол, с цялото ми уважение, няма много полза. Бих се върнал на мача с ПСЖ в Париж, завършил 2:2. Тогава играх срещу Единсон Кавани. Той ни вкара, но осъзнах, че ако не си концентриран на 100%, подобен нападател, който е истински хищник, може да те удари във всеки един момент. Заради това трябваше непрекъснато да сме готови да реагираме на неговите движения. Ако не сте концентрирани, тогава всички нападатели са добри, дори и тези в българското първенство (смее се)“, продължи украинецът.

Освен от Гент, Пластун е бил желан от Стандард Лиеж и Брюж. „Тук съм от два месеца и още ми трябва време. Говоря на терена. Треньорът ни отдава голямо значение на добрата групова атмосфера и заради това наскоро бяхме на тийм билдинг“, завърши бранителят.

 


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ