Гриша Ганчев: Казвам истината за този прословут уреден мач от „А“ група

7 Dni Sport23.11.2023
гриша ганчев

Разказ на Гриша Ганчев за прословут мач от „А“ група в подкаста на „Код спорт“, който се излъчва в YouTube.

„Няма спортове на които не съм давал. Значи Ловеч са в „А“ група и ще изпадат, назначили гения Валентин Михов за директор. Той ги разбира нещата, а бе да кажем нещо от рода на президента на Реал Мадрид Флорентино Перес. Това е българския Перес, само че без неговите финансови възможности, но като идеи за развитие, това е. Там ме дебне по кафетета, аз си ходя от време на време в Ловеч, дай пари, туй онуй, аз им викам, дайте им там, дай, дай, дай. Накрая останаха 3-4 мача и викат последно дай торбата и оставаме, дад ама нали аз давам от едната страна, те прибират от другата страна. Падат в Монтана, 3-4. Треньор не безизвестния Ради Здравков и опираме до последен мач в Бургас срещу Порточанов. Това е българскя Хесус Хил, нали. Пращам аз един от моите хора, говори с него, носите ли тука, носим, остави ги при мен, щот онея нито могат да станат първи, нито трети, деня на нефтохимика, аз занимавам целия управиителен съвет на комбината, казвам оставете този смешен отбор в „А“ група и т.н. Те казвам: Няма проблем, Гриша. Стадиона пълен в Бургас щял да бъде, защото хем си честват деня на нефтохимика, хем мач щяло да има. Старата хиена прибрала чувала дето му се праща и на другия ден 5:2 за Бургас. Ние сме с Трифон Попов на мотокрос в Севлиево, ама тогава не ме интересувало толкова български футбол, защото си гледах Милан, гледах си Барселона, какво да ме интересуват тези тука. Пуснал той радиото и вика: Началник, какво са ти обещали в Бургас, те всички титуляри на Нефтохимик са на терена. Казвам: Какви титуляри? Той ми ги изброява, той ги знаел. Казвам: Тези не съм ги чувал, нали сме се разбрали и т.н, с комбината съм се разбрал, с тях, спасяват отбора, как ги спасявам с нефто. Казва: Добре. Гледам там мотокроса, те едни хубави изпълнения. Вика ми 5:2, казвам за нас ли, той ми отговаря не бе за онея.

Търся го Хесус Хил, той върнал там чувала, защото Нефтохимик казаха преведи ги по банков път на клуба, там дарението, което искаш да направиш, казвам нямаш проблем. Обаче той каза не, не мани ги тези ще ги донесете тука, да ги раздам на играчите, а той ги прибрал и без да я отваря я върнал. Защото с болния си мозък мисли, че някои от нас до този момент нали, ще тръгне да ги дава по играчи и такива работи, което не се случи. Полудявам с главата, както ви е известно, през нощта си идват към 2 часа в Ловеч и ги извиках, оставих 2-3 момчета, другите викам, да ви няма, но да ви кажа каква е била тактиката за отбора, когато пращам един джудист бивш, да върви да слуша там за този прословут мач. Треньора казва на отбора, вижте сега, те са два пъти по-добър отбор от нас, но ние сме длъжни, да им се противопоставим и хубаво де, като ти го каже това треньора.

Той напълнил гащите, аз какво да правя, моите два пъти пълни, разбираш ли. На другия ден отидох в общината и казвам от сега нататък започвам да се занимавам с отбора.“, разказва Гриша Ганчев за мача Нефтохимик Бургас – Литекс.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ