Само в 7DniSport.bg

Ексклузивно в 7DS: Треньор от Втора лига е №4 по заплата в България!

Пачки с пари

Изумително, но факт. Треньор от Втора лига е сред челниците по размер на заплатата в българския футбол. Пред него са само трима наставници от Първа лига – на Лудогорец, ЦСКА и Левски. След тях се нарежда треньорът на Арда (Кърджали) Елин Топузаков, научи 7 DniSport.bg. След като подписа новия си договор с клуба, Топчо прибира 5-цифрена заплата. Така той оставя зад себе треньорът на Берое Александър Томаш, както и Николай Киров от Ботев Пд, Илиан Илиев от Черно море и останалите специалисти, водещи отбори в родния елит.

Арда е новият многомилионен проект в българския футбол. Милионерите от Кърджали пръскат луди пари, за да зарадват местните привърженици с промоция в Първа лига след края на настоящия сезон. Още докато тимът се подвизаваше в Трета Югоизточна лига, в клуба не щадяха средства.

Треньорът на Арда Елин Топузаков е бил сред най-високоплатените  наставници в родния футбол, още докато отборът газеше наред при аматьорите през миналия сезон. Топчо е прибирал 7500 лева заплата в Кърджали, докато водеше отбора в Трета лига, научи 7DniSport.bg. Това месечно възнаграждение на бившия футболист и треньор на Левски със сигурност го нареждаше в челото  по този показател в родния футбол, още докато тимът му бе във Трета лига. Дори той е бил с по-висока заплата и от треньора на Ботев Пд Николай Киров, който се твърди, че е прибирал скромните 4000 лева заплата преди да подпише новия си договор с канарчетата.

И това е факт още когато милионерите от Кърджали играеха по села и паланки при аматьорите. Преди малко повече от два месеца Топузаков подписа нов договор с Арда за период от 2 години. Според запознати сега вече той се разписва срещу месечно възнаграждение с петцифрено изражение. Ако сравним заплатите на треньорите на отборите в Първа лига през настоящия шампионат, Топчо ще отстъпва само на колегите си от Лудогорец, Левски и ЦСКА. А какво ли ще се случи ако Арда успее да се класира за най-високото ниво на футбола ни …


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ