България натупа Беларус, ето за кое място ще се борим на Европейското и кой ще е съперник на нашите

баскетбол - национали до 16 години на Европейското в Сараево

Българският национален отбор по баскетбол за момчета до 16 години ще се бори за 9-то място в оставащите си два мача от Европейското първенство в Сараево. Нашите се пребориха с Беларус в първия си двубой от втората фаза на шампионата с 69:61.

С дабъл-дабъл се отчете Константин Костадинов – 17 точки и 12 борби, Емил Стоилов добави 15 точки и 7 борби. Константин Тошков реализира 9 точки, а Дамян Минков се отчете с 8 точки и 9 борби.

„От ден първи и аз, и Христо Ценов, сме си поставили за цел този отбор на първо място да покаже морално волеви качества, да играе за България. Българите имаме мотивация, когато играем за слава и много рядко, когато играем за чест. В турнир като този можеш да имаш качества да бъдеш първи и да играеш за 9-то място или да си по-слаб, но да влезеш в А дивизия. Независимо от всичко има една константа и тя е, че репрезентираме собствената си държава. В последните два мача момчетата играят за честта на страната си и за своята собствена. До момента го правят страхотно. По-добра основа за тяхното бъдеще, не мисля, че може да има. Имаме много фундаментални пропуски, които може би закономерно ни лишиха от мечтано класиране. Едно девето място за мен и Христо Ценов би се равнявало на класиране в ТОП 4. Поздравявам момчетата и целия екип за професионализма и постоянството. Вярвам, че ще бъдем достойни до последната игрова минута“, коментира след успеха треньорът Теди Буков.

В следващата си среща България излиза срещу Белгия от 22.00 часа в петък.

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ