Контузеният голаджия на Ботев си пожела слаб Локо в дербито и разкри най-големият си проблем

Септември София Ботев Пловдив (1)

Голмайсторът на Ботев Стивън Петков няма да може да играе в големия мач срещу Локомотив в събота в 107-то Дерби на Пловдив заради контузия в глезена, получена при загубата с 1:2 от Берое изминалия уикнед. Той сподели, че въпреки неговото отсъствие, силният колектив при „жълто-черните“ ще е ключов фактор за успеха.

„Аз лично обожавам дерби мачовете и ги чакам с нетърпение. Заради такива мачове и атмосферата преди, по-време и след мача децата се влюбват в този спорт, а възможността да си един от участниците в пловдивското дерби е истинска професионална привилегия. В големите дербита като това, няма ясно изявен фаворит и затова са толкова чакани, гледани и коментирани, а победата в такова дерби е толкова сладка. Особено след негативния резултат в предния мач, ще искаме да се реваншираме пред нашите привърженици с добър резултат и красива игра, но силно се надявам да не се случи в действителност. Силата ни е в колектива, в по-добрата сработеност и способноста на халфовете ни да контролират топката и темпото, но всичко това трябва да го покажем и докажем още веднъж и в предстоящия мач“, каза Петков пред gong.bg и призна, че има проблем с прекомерната си амбиция.

„Имам проблем, да. Но той е свързан с прекомерната ми амбиция и мотивация. Но с този ми характер, с взискателен агент до мен и отговорността да нося „жълто-черната“ фланелка си мисля, че е най-логичното следствие“, сподели още голмайсторът на Канарчетата и коментира съперника.

„При тях се забелязва голямото текучество на чуждестранни играчи и липсата на сработеност в отбора, но в такива дербита мотивацията е на толкова високо ниво, че тези недостатъци могат да бъдат компенсирани с повече борба и себераздаване и реално да не се отразят на играта им, която се надявам много да прилича на тази от мача им със Славия (смее се)“,  коментира Петков, имайки предвид поражението на „черно-белите“ с 2:4 на „Лаута“.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ