България полудя, Щатите онемяха! Григор Димитров тръгна могъщо срещу Джокович, но мача не завърши

7 Dni Sport17.08.2018
Григор Димитров Гаранти Коза 2017 (31)

Григор Димитров пропусна аванс от сет и пробив срещу Новак Джокович в двубоя им от трети кръг на „Мастърс 1000“ в Синсинати.

Мачът бе прекъснат заради дъжд при 2:6, 6:3 и 2:1 с пробив за шампиона от Уимбълдън. Така битката ще продължи в програмата за петък, а в следващата фаза победителят ще играе с Милош Раонич.

Димитров и Джокович доиграват в удобен час

Джокович първи показа колебание и след две непредизвикани грешки Григор получи шанс да пробие в третия гейм. А той се възползва след страхотно разиграване, в което премина от защита в атака – 2:1. Григор нанесе втория си тежък удар върху Джокера с блестящ пробив на нула за 5:2. След това на свой сервис приключи битката за само 32 минути на корта. Общо през първата част Гришо загуби само шест точки на свой начален удар.

След почивката Димитров имаше възможност веднага да пробие при 1:1, след като Джокович направи двойна грешка. Българинът не сгреши и взе важна преднина срещу бившия №1. При 3:2 Григор спаси две точки за пробив, но при третата Ноле показа класа и изравни за 3:3. Димитров се срина и допусна Джокович да реализира серия от пет поредни гейма за 6:3 в своя полза.

Веднага след това над Синсинати се изсипа проливен дъжд като играта бе спряна. Последва не много дълга пауза, а при подновяването на играта Джокович измъкна пробив за 2:1 в своя полза като Димитров го подпомогна с някои неточни изпълнения. В този момент отново заваля и този път играта окончателно бе прекратена.

„Tennis.bg“


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ