Бивш вратар на Локо Пд спира с футбола едва на 29 години

ЦСКА - Локомотив Пловдив, Жорди Кайседо, Лукас Рейдър

Бившият вратар на Локомотив Пловдив и Байерн Мюнхен Лукас Рейдър сложи край на кариерата си на едва 29-годишна възраст.

Някога той беше смятан за обещаващ талант и възможен наследник на Мануел Нойер в Байерн Мюнхен. Сега само на 29 години, той вече окачва вратарските си ръкавици.

„Реших да прекратя кариерата си“, разкри роденият в Есен футболист в интервю за „Sport Bild”.

Рейдър се премести от школата на Шалке 04 в Байерн Мюнхен през лятото на 2012 година. Веднага последва кулминацията в активната му кариера. През сезон 2012/13 вратарят беше поне номинално част от отбора на Байерн, който спечели тройната корона – титлата, Купата на Германия и Шампионска лига.

Младият футболист тогава все още не беше използван, но през следващата година под ръководството на Хосеп Гуардиола той влезе в игра на полувремето на мястото на контузения Мануел Нойер в дербито срещу Борусия Дортмунд. Дебютът му е на 12 април 2014г. След това игра и в мача срещу Айнтрахт Брауншвайг в Първа Бундеслига, а и за Купата на Германия срещу Кайзерслаутерн, преди Нойер да се възстанови и да се върне на обичайното си място.

След това Рейдър игра за португалския Витория Сетубал. Първоначално той получи своите шансове там, но през третата година беше изцяло закотвен на резервната скамейка.

Кариерата му не се разви добре в Брадфорд, а след това се върне в Германия в Рот-Вайс Есен.

Едва в Любек вратарят се утвърди като титуляр, но след изпадането от трета лига, той започна новото си приключение, подписвайки с Локомотив Пловдив.

За последно Рейдър игра в Дуисбург, но договорът му не беше продължен миналото лято.

„В крайна сметка почти не играх в Дуисбург и много мислих дали искам да продължа. Имаше дискусии, включително с клубове от чужбина. Но нищо не ме убеди на 100%“, обясни Рейдър.

Но Лукас Рейдър няма да се оттегли напълно от футболния бизнес. Използвайки контактите от напрегнатата си кариера, той се присъедини към мениджърската агенция „Про Профил“, а също така работи във фирма за финансови консултации.

Автор: „ДСпорт“


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ