Жесток вратарски гаф в края за малко да докара инфаркт на Аутуори в Широки брег, Торпедо и Марин вече вдигнаха мерника на Лудогорец

1

Лудогорец завърши 1:1 при и гостуването си на Зрински (Мостар) в мача-реванш от третия предварителен кръг на Лига Европа и с общ резултат 2:1 продължава към плейофите.

След като в първия мач в Разград Козмин Моци донесе победата , тази вечер на стадиона в Широки брег точен бе Клаудиу Кешеру. Румънецът се разписа в 24-та минута, след като получи пас в наказателното поле и стреля. Топката рикошира в крак на защитник и стана неспасяема за вратаря Солдо.

Иначе през първата част имаше само още една отлична голова възможност, която Кешеру пропиля в 43-та минута. От няколко метра той засече подаване на Вандерсон право в тялото на стража на Зрински.

През втората част привлекателен футбол също не се игра, а Вандерсон изпусна най-добрият шанс за разградчани. Той първо се забави с удара сам срещу Солдо и защитник се върна, за да блокира изстрела. При добавката бразилецът копна над стража и двама в бяло, но друг бранител изчисти с глава от голлинията.

Зрински пък имаха само едно чисто положение за целия мач и то дойде 10 минути преди последния съдийски сигнал. Хорхе Броун показа, че внимава и изби удара с глава на Билбия. Стражът на разградчани обаче се забави с изчистването във втората от трите минути продължение и под натиска на Филипович не успя да ритне добра. Топката отиде към Билбия, който с глава прати в опразнената мрежа от почти 20 метра.

За щастие на аржентинския страж и Пауло Аутуори, чийто стол вече пари след поредицата неубедителни резултати, нямаше време за финален щурм на домакините.

Лудогорец вече може да мисли спокойно за дербито с ЦСКА в неделя, а след това и за първия мач от плейофите за влизане в групите на Лига Европа срешу грузинския Торпедо (Кутаиси), в чийто редици е бившият футболист на Ботев Пд и „червените“ Лазар Марин. Тази вечер левият бек записа 90 минути в реванша срещу албанския Кукеси, който можеше да се превърн в катастрофа за неговия отбор. След като бе спечелил с 5:2 първия двубой, Торпедо загуби с 2:0 гостуването си в Албания и само още един гол бе нужен, за да бъде елиминиран от турнира след невероятен обрат. Това обаче не се случи и така след седмица отборът от Кутаиси ще мери сили с Лудогорец.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ