Руснаците взеха втората контрола срещу Лъвовете, сблъсък между двама на полето изправи всички на нокти

1

Волейболните национали отстъпиха с 1:3 (23:25, 25:23, 22:25, 18:25) гейма на Русия във втората контрола в зала „Конгресна“, във Варна. Така двата отбора си размениха по една победа, след като България се наложи с 3:2 гейма вчера над селекцията на Сергей Шляпников.

Селекционерът Пламен Константинов този път заложи на друг състав – Георги Сеганов, Мирослав Градинаров, Валентин Братоев, Николай Пенчев, Алекс Грозданов, Виктор Йосифов, Владислав Иванов – либеро.

В първия гейм Русия диктуваше темпото в играта, но след това нещата се обърнаха. Двата отбора изглеждаха равностойно и в третия гейм, но руснаците успяха да дръпнат с 2:1. При 17:18 в полза на Сборная в третата част сблъсък между Антон Карпухов и Иля Власов при приземяването изправи всички на нокти. Карпухов се хвана за глезена, но в крайна сметка се оказа, че проблеми няма. След това руснаците спечелиха и последния гейм.

По 15 точки за успеха на Русия отбелязоха Иля Власов (4 блока и 79% ефективност в атака) и Иляс Куркаев (6 блока и 90% ефективност в атака), а Юри Бережко се разписа с 10 точки (1 блок, 69% позитивно посрещане и 41% ефективност в атака).

За България Мирослав Градинаров заби 14 точки (1 ас, 60% позитивно посрещане и 48% ефективност в атака), а по 13 точки добавиха Розалин Пенчев (1 ас, 1 блок, 18% позитивно посрещане и 48% ефективност в атака) и Валентин Братоев (1 блок, 43% позитивно посрещане и 52% ефективност в атака).


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ