Съдийски разстрел за ЦСКА и в реванша! Гол от засада, спестени червен картон и две дузпи изхвърлиха „армейците“ от Европа

PSX_121

ЦСКА загуби с 1:2 и гостуването си на Копенхаген и отпадна от Лига Европа в третия предварителен кръг с общ резултат 2:4. На стадион „Паркен“ отново в главни действащи лица се превърнаха съдиите. Турската брига, ръководена от Халил Умут Юмер, зачете гол от явна засада на Даме Н’Дойе за 1:0 в средата на първата част, а малко след това бе спестен и червен картон на Ян Грегуш за ритник в лицето на Кристиян Малинов. През втората част Евандро, който бе изравнил резултата в 56-та минута с първия си гол за „червените“, бе фаулиран в наказателното поле, но дузпа не бе отсъдена. Претенции за 11-метров наказателен удар имаше и в 83-та минута, когато Мауридес бе настъпен отзад при опит да стреля от близка дистанция. За отбелязване е и завръщането в игра на Станислав Манолев, който записа първи минути след повече от три месеца лечение на контузия.

Нестор Ел Маестро изненада с решението си да сложи Тиаго на левия фланг, а Едвин Джеси да играе около централния нападател Мауридес. Ганайският национал често оставаше и на върха на нападението, а бразилецът се връщаше малко по-назад, за да участва в разиграванията.

На „Паркен“ нямаше първоначален домакински натиск, като и двата отбора грешаха доста в центъра на терена. Въпреки това ЦСКА първи стигна до добро положение. Тиаго получи в отляво в наказателното поле в 12-та минута и стреля с десния крак, но защитник бяло се хвърли на шпагат и от неговото тяло топката излетя над вратата. Копенхаген отговори с няколко опити за атаки през зоната на младия Ангел Лясков и дълги топки към Даме Н’Дойе, който водеше сериозна битка със Стивън Перейра.

В 23-та минута тъмнокожият нападател на датчаните получи подаване зад защитата на „червените“, в която всички играчи заедно вдигнаха ръка с претенции за засада. Н’Дойе реализира през краката на Черниаускас за 1:0, а флагът на страничния съдия не бе вдигнат, въпреки че таранът бе на метър зад отбраната на ЦСКА. „Армейците“ запротестираха бурно, сочейки към огромното видео-табло на „Паркен“, където засадата се виждаше повече от перфектно, но въпреки това реферите отказаха да признаят грешката си и голът бе неправилно зачетен.

Само 120 секунди по-късно Копенхаген трябваше да остане с човек по-малко, но бе спестен червен картон на Ян Грегуш. Той влезе в единоборство с Кристиян Малинов, при което и двамата паднаха и словакът ритна в брадичката българския национал. Реферът от Турция прецени обаче, че няма умисъл в действията на халфа с №8 на Копенхаген и му показа само жълт картон.

Играта на „червените“ видимо се разстрои след съдийските грешки и Копенхаген взе инициативата в следващите 15-тина минути. С изключение на едно разбъркване около точката на дузпата пред Черниаускас обаче положения нямаше. Тиаго отправи и вторият удар за ЦСКА в мача, в 38-та минута, но доста високо над вратата.

В последната минута на полувремето Бодуров засече с глава центриране на Десподов от корнер, но топката се удари в главата на защитник и излезе в нов ъглов удар, от който не последва нищо интересно.

Нестор Ел Маестро пусна втори нападател със старта на втората част. Незабележимият Джеси напусна и на негово място влезе Евандро.

Копенхаген можеше да накаже грешка на Секулич, който увисна при центриране от пряк свободен удар в 47-та минута, но Бойлесен не можа да засече точно с глава и прати на метър-два встрани от вратата на Черниаускас. ЦСКА отговори с удар на Мауридес от дъгата на наказателното поле, който също мина далеч от целта. В 54-та минута бразилецът копна технично за Евандро, който се измъкна покрай Бойлесен, а той го дръпна за ръката в пеналтерията. Бразилският нападател падна с претенции за дузпа, но такава не бе отсъдена. Ситуацията доста приличаше на тази, при която датчаните получиха 11-метров наказателен удар преди седмица.

В 56-та минута Даме Н’Дойе отбеляза отново, но този път засадата бе маркирана и попадението не бе зачетено. Пред другата врата Мауридес не получи явен фаул на 20-тина метра от голлинията, а последвалото центриране на Тиаго бе избито и даде началото на контраатака за Копенхаген. Н’Дойе напредна мощно и прояви егоизъм, стреляйки от над 25 метра. Техничният му удар бе избит със страхотен плонж от Черниаускас и ситуацията се оказа ключова, защото по-малко от 2 минути по-късно ЦСКА изравни. Пинто подаде за Мауридес, който пусна перфекно между двамата централни защитници за Евандро. №10 от „червените“ овладя и запази равновесие, за да стреля от наказателното поле и да матира вратаря в левия ъгъл за 1:1.

Мауридес овладя на крачка в пеналта на гърди и стреля атрактивно от воле, но топката кацна върху мрежата в 61-та минута. Копенхаген отговори с далечен удар покрай вратата на Виктор Фишер.

В 64-та минута устремът на „червените“ бе попарен. Фишер центрира от корнер пред малкото вратарско поле, бранителите на „армейците“ останаха статични и Н’Дойе с глава не остави шансове на Черниаускас, връщайки преднината на Копенхаген – 2:1 за датчаните.

ЦСКА веднага организира добра атака отляво, която Тиаго завърши с мощен удар по диагонала. Защитник сложи крак на пътя на топката и тя прехвърли стража Йоронен, но и вратата му.

Последваха по-силни минути за Копенхаген, но в края на срещата „червените“ опитаха натиск, който можеше да бъде възнаграден в 83-та минута. Тиаго пусна успоредно на голлинията за Мауридес, който опита да стреля, но бе настъпен отзад от защитник. Бразилецът падна с очаквания за дузпа, а топката се озова в Евандро, чийто удар обаче бе неточен. Николай Бодуров не успя да засече точно центриране от ъглов удар, а в 88-та минута  резервата Бикел опита мощен диагонален изстрел, но и той премина доста далеч от целта.

Мауридес стреля от пряк свободен удар във втората от трите минути продължение, а след рикошет в стената топката попадна в Тиаго, който не се посвени да стреля. Йоронен обаче нямаше проблем да улови и това бе последната ситуация в срещата.

ВИЖТЕ ТУК ГАЛЕРИЯ ОТ МАЧА

КОПЕНХАГЕН – ЦСКА 2:1
1:0 Н’Дойе 23
1:1 Евандро 56
2:1 Н’Дойе 64

Копенхаген: Йоронен, Бйеланд, Вавро, Бойлесен, Анкерсен, Фишер, Томсен, Грегуш (60 – Квист), Зека, Сков (87 – Кодро), Н’Дойе (90+1 – Сотириу)

ЦСКА: Черниаускас, Секулич, Перейра, Бодуров, Лясков, Пинто, Малинов (72 – Бикел), Тиаго, Джеси (46 – Евандро), Десподов (79 – Maнолев), Мауридес


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ