Марица напред за Купата след два шедьовъра, чака местен съперник в третия кръг

Марица-Асеновец27

Отборът на Марица (Пловдив) победи с 1:3 Сокол (Марково) в мач от 1-вия кръг от областния етап в турнира за Купата на България, игран в сряда вечер на стадиона в село Марково. Двата отбора изиграха интересен мач, в който пловдивани показаха по-технична и грамотна игра и заслужено стигнаха до успеха, макар в състава им да липсваха повечето опитни футболисти.

В 29-ата минута кършиякалии откриха резултата след страхотен гол на Тодор Тимонов – Лимона, който от около 40 метра прехвърли цялата защита и вратаря за 0:1. В края на полувремето младият Милен Танчев проби самостоятелно и от дъгата на наказателното поле за втори път наказа домакините със силен шут.

Шампионът с Локо (Пд) от 2004 година Добрин Орловски намали от пряк свободен удар в 61-ата минута. Малко след това обаче той изпусна дузпа, която можеше да доведе до изравняване на резултата.

Двубоят бе решен в 84-ата минута, когато Тодор Тимонов изведе Атанас Савов и той с левия крак вкара за 1:3.

Марица пропуска втория кръг по волята на жребия, а в третия ще гостува на победителя от мача между Раковски и Атлетик (Куклен).


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ