Жиру се нареди до Козмин Моци, Пеле и Хари Кейн с вратарските си изяви

7 Dni Sport10.10.2023
Дженоа - Милан, Оливие Жиру

В Италия опитват по всякакъв начин да експлоатират ситуацията от мача между Дженоа и Милан, в която се наложи нападателят на „росонерите“ Оливие Жиру да застане на вратата и да пази около 5 минути в края на срещата, спечелена от Милан с 1:0.

След като Милан постави Жиру в списъка с вратарите в клубния си сайт, а самият футболист бе избран в отбора на кръга, но на вратарския пост, сега манията по Жиру-вратаря продължава.

Авторитетното издание „ESPN“ публикува материал, посветен на паметните моменти в световния футбол, когато полеви футболисти са слагали ръкавиците и са пазили на вратата на своите отбори, представяйки се на високо ниво.

Място в тази класация има и бившият защитник и настоящ технически директор на Лудогорец Козмин Моци. Румънецът влезе в историята на футбола в мача срещу Стяуа от плейофите за влизане в групите на Шампионската лига през сезон 2014/2015 г.

Тогава Моци трябваше да сложи вратарските ръкавици и да пази при дузпите на Националния стадион „Васил Левски“, като успя да спаси две от тях и по този начин да класира „орлите“ за пръв път в групите на най-силния европейски клубен турнир.

Освен Жиру и Моци, в списъка на „ESPN“ попадат още легендата Пеле, който пази за Сантос срещу Гремио през 1963 г., Хари Кейн, Рио Фърдинанд, Джон Тери, Кайл Уокър, Вини Джоунс и други.

Автор: „Дспорт“


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ