Палачът на Григор разби Алкараз и е на финал в Пекин

Яник Синер, Григор Димитров

Италианецът Яник Синер победи шампиона от тазгодишния Уимбълдън Карлос Алкарас със 7:6(4) и 6:1 и се класира за финала в Пекин. В китайската столица Синер ще мери сили с руснака Даниил Медведев, който се справи почти без никакъв проблем със съпротивата на Александър Зверев.

Зрелището между Синер и Алкарас се осъществи, но само частично, след като в първата част и двамата бяха много ефективни и създаваха страхотни разигравани, докато във втората испанецът категорично отпусна газта и сервира победата в ръцете на съперника си.

Първият сет бе много интересен най-вече от гледна точка на факта, че за първите 6 гейма имаше по 2 пробива за всеки един от двамата тенисисти. Оттам, до 12-ия гейм обаче всеки взимаше подаването си и така се стигна до тайбрек. Още там се усети известния спад в играта на Алкарас, който допусна цели 4 минибрейка, преди Синер да го затвори със 7:4 и така първата част да приключи при 7:6(4).

Вторият сет бе лишен от почти каквато и да е било интрига. Алкарас бе пробит още в откриващото си подаване, а до края на частта получи още два брейка, включително и при 1:5.

Така, с резултат 7:6(4) и 6:1, Синер надделя над Алкарас във втори пореден мач след полуфинала в Маями през март. В другия полуфинал пък Медведев победи Зверев с 6:4 и 6:3.

Автор: „ДСпорт“


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ