Волейнационалите удариха Русия в първата контрола

011

Волейболистите от националния отбор на България се наложиха над победителя от Лигата на нациите Русия с 3:2 (23:25, 25:23, 21:25, 25:16, 15:7) в първата контрола между двата отбора, играна тази вечер в зала „Конгресна“ в ДКС във Варна.

Утре (16 август) отново от 17,30 часа ще бъде втората проверка между двата тима, която отново ще бъде закрита за фенове и медии. Приятелските срещи са първи и за двата отбора от подготовката им за Световното първенство през септември, пише „Спортал“.

В началото на срещата селекционерът на България Пламен Константинов заложи на Георги Сеганов, Тодор Скримов, Валентин Братоев, Николай Учиков, Николай Николов, Виктор Йосифов и Теодор Салпаров-либеро. Впоследствие на игрището се появиха почти всички волейболисти, които се готвят във Варна за Мондиала. Участие в контролата не взеха само Светослав Гоцев, Иван Станев и Златан Йорданов. От трибуните на залата проверката изгледа диагоналът Данаил Милушев. Колегата на Константинов Сергей Шляпников също даде възможност за изява на почти всичките си играчи.

Най-резултатен за България беше Мирослав Градинаров с 15 точки (2 блока и 65% ефективност в атака) за победата Алекс Грозданов (6 аса!, 1 блок и 100% ефективност в атака!) завърши с 11 точки, а Николай Пенчев (1 ас, 60% ефективност в атака и 54% позитивно посрещане) и Николай Николов (1 ас и 64% ефективност в атака) добавиха по 10 точки.

За „Сборная“ Иля Власов (4 блока и 41% ефективност в атака), Антон Карпухов (2 аса, 30% ефективност в атака и 37% позитивно посрещане) и Алексей Родичев (2 блока, 1 ас, 53% ефективност в атака и 23% позитивно посрещане) реализираха по 11 точки.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ