Берое изпусна ЦСКА 1948, лошите серии на двата отбора продължават

IMG_1446

Берое Стара Загора спря поредицата от четири поредни поражения в efbet Лига и направи нулево равенство (0:0) като домакин с ЦСКА 1948. Старозагорци започнаха срещата с осем аржентинци, а нападателят Сантиаго Годой направи серия от пропуски в срещата, като не успя да се разпише.

Отличен мач за домакините направи Енцо Ойос, който на няколко пъти даваше отлични подавания за своите съотборници, а през второто полувреме Даниел Наумов направи зрелищно спасяване след изключителен снаряд, отправен от Сегундо Пачаме. Гостите от столицата също направиха няколко значими изпълнения на стадион „Берое“, но Хуан Лунгарсо също се прояви под рамката от другата страна и така не станахме свидетели на попадения.

ЦСКА 1948 пък не може да вземе успех в трети пореден двубой в родната efbet Лига и тимът заема седмото място с 15 точки. Берое е осми с точка по-малко.

Първата възожност в срещата бе на сметката на Берое, след като топката беше дадена от фланга към Годой. Той не отигра добре, но тя отиде към Ойос, чийто шут беше уловен от Наумов. Нов удар от дистанция в десетата дойде за Берое, след като Енцо Ойос шутира силно с левия крак, ала над напречната греда на Наумов.

Сантиаго Годой изигра фантастично ситуация в 11-ата минута, след като беше изведен зад отбраната на ЦСКА 1948. Симеон Петров беше елиминира с лекота, а Елитон Джордж не му помогна. Годой отправи силен удар с десния крак, но не намери очертанията на гостуващата врата.

В 14-ата Енцо Ойос отляво комбинира в наказателното поле на ЦСКА 1948. Сантиаго Годой се измъкна за пореден път от защитата на столичани и стреля от движение с десния крак, но отново край левия страничен стълб на Наумов. ЦСКА 1948 също създаде опасност пред вратата на Лунгарсо в 17-ата минута. Георги Русев центрира отдясно след свободен удар, а Ивайло Чочев продължи към далечната греда, където топката беше атакувана с плонж от Симеон Петров, но българският защитник я прати аут от изгодна позиция.

След половин час игра Ойос изведе с великолепен „рабона“ пас вляво Сантиаго Годой, а той шутира с десния крак, но Наумов се справи и спаси.

В заключителната минута на първата част Видар Кяртансон и Георги Русев останаха сами срещу Едвин Ласо и напреднаха към полето на Берое. Исландецът обаче даде доста лош пас към родния национал, който не успя да отиграе отличното за столичани положение и Ласо го блокира.

Седем минути след подновяването на играта в Стара Загора Сантиаго Годой беше изведен страхотно от Ойос зад отбраната на ЦСКА 1948 и нападателят напредна. Последва удар към вратата на Наумов, но стражът добре скъси ъгъла и спаси. В 54-ата Ивайло Чочев загуби топката пред наказателното поле на ЦСКА 1948 от Енцо Ойос. Аржентинецът отправи удар към софийската врата, но Симеон Петров с тяло отклони топката в ъглов удар.

В 57-ата минута Джани Политино преодоля с лекота отляво Стив Фуртадо и стреля по диагонала, но не затрудни достатъчно Наумов. Осем след това гостите стигнаха до шанс за гол, след като резервата Педриньо овладя в наказателното поле на Берое и финтира два пъти, след което шутира с левия крак, но Лунгарсо действа умело и отрази удара.

В 71-ата минута Сегундо Пачаме отигра по феноменален начин изчистена топка от воле. Халфът на Берое стреля изящно от въздуха с левия крак, но срещна брилянтна намеса от Даниел Наумов, който с една ръка спря топката.

Седем след това Антонио Вутов имаше претенции за нарушение срещу него в наказателното поле на „зелено-белите“ от Ласо, но реферът Великов не отсъди дузпа за ЦСКА 1948. Осем преди края на редовното време Педриньо центрира в наказателното поле на Берое към Симеон Петров, който не намери по най-добрия начин топката и ударът му с глава беше с лекота уловен.

В 84-ата минута ​Педриньо стреля силно от фал, но Лунгарско спаси. Две след това Вини Трибуле проби отдясно и намери отлично Сантиаго Годой, а нападателят стреля, но Симеон Петров за пореден път го блокира в този следобед. Минута преди края Антонио Вутов пласира топката след центриране от фал, а Елитон отигра с глава. Лунгарсо не помръдна, но за съжаление на бразилския бранител на ЦСКА 1948 кълбото отиде аут.

В 91-ата минута Ивайло Чочев се извиси над всички в наказателното поле на Берое след центриране и стреля отблизо с глава, но някак с тяло Лунгарсо спаси отбора си от гол.

Автор: „Гонг“
Снимка: Официална „Фейсбук“ страница на ЦСКА 1948


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ