Пауло Аутуори разкри кое го притеснява най-много и каза през какво минава Кешерю

02

Старши треньорът на Лудогорец Пауло Аутуори даде пресконференция преди утрешния реванш срещу Зрински (Мостар) в Лига Европа. „Орлите“ спечелиха с 1:0 в първата среща с гол на Козмин Моци. Бразилският специалист отказа да говори за трансфери и подчерта на няколко пъти, че мисли за предстоящия мач.

„Думата притеснение значи и фокус, концентрация, уважение към противника. Футболът е ментална игра, можеш да говориш много неща, но после да не ги направиш. Играе се вътре на терена и извън терена. Играе се с думи. Очаквам един отбор, който ще опита да спечели мача. Знам, че Зрински уважава Лудогорец, както и ние уважаваме Зрински. Този треньор познава отбора, вече е бил шампион с него. Със сигурност обаче той не е имал достатъчно време да вкара нови неща, ще се опита да приложи нещата, които е харесал при предишното представяне на отбора.

Кешерю е доказан голмайстор, но като всеки нападател, минава през фази, които не винаги са добри. Беше важно да вкара срещу Витоша (Бистрица). Говоря с него постоянно, че трябва да играе за отбора. Той е доказал, че може да вкарва голове. Знам само играчите на Зрински, основният ми фокус е върху Зрински и върху мача. Трябва да спечелим и да се класираме напред. Винаги говоря върху реалностите, не обичам да говоря за неща, които все още не са се случили. Нашата реалност е утрешният мач.

Не са ни вкарвали гол от статично положение, всичко е с последствия. Всеки отбор си има характеристика. Това, че броим броя на корнерите, дава само една част от картината, но говори, че нашият тим се представя добре. Лудогорец играе в последната част от терена, в атакуващата част. Затова имаме доста корнери, но даваме фокус на целия мач, не на отделна част от играта. Нашето притеснение е върху целия мач. Не съм разочарован от никого, нашата цел е да построим една добра група от футболисти.

Още в началото казах, че е важно всеки един футболист да се чувства добре и полезен за отбора. Не се разочаровам от даден футболист за даден мач, разочаровам се от хората, които говорят много. Не мога да бъда разочарован от играч на терена, защото те се опитват да дадат всичко от себе си. Понякога се получава, понякога – не. Това се случва във футбола. Всички в Лудогорец заслужават уважение и са доказали, че имат място в отбора. Те не са пазарна стока, за да ги изхвърлим. Те са като всички нас – имат добри дни, лошо дни, ситуации в живота.

Институцията, която развива футболистите, трябва да гледа футболистите и от човешка гледна точка. Лукас Саша претърпя операция в петък, чакаме го възможно най-бързо, дано той и Драгуш се възстановят по-бързо. Всеки нов треньор оглежда отбора и продължава работата. Трансферите са една отворена система. Така е във всеки един клуб.

Ако идват нови играчи, със сигурност трябва да надвишат качеството, което имаме в момента. Никога няма да ме чуете да се изказвам за качествата на даден играч. Каквото се случва, трябва да е при нас в съблекалнята. Никога не говоря, за да се харесам на хората. Три неща са важни: кога, с кого и къде. Една пресконференция не е мястото да говорим кои играчи ще влязат и кои не. Хората, с които трябва да се говори, не са тук. А и моментът не е правилен, защото сега мислим върху мача. Ще отговоря на този въпрос в правилния момент и на правилното място“, каза Аутуори в Босна.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ