Бивши левскари класираха Септември напред за Купата

Здравко Димитров,

Септември София се класира за 1/16-финалите на Sesame Купа на България след категорична победа с 4:2 като гост на Несебър.

Двама доскорошни играчи на Левски Здравко Димитров и Димитър Костадинов имаха огромен принос за успеха. Двамата вкараха по един гол. Асен Георгиев и Александър Петров също бяха точни. За Несебър Виктор Янев се разписа на два пъти.

Столичани поведоха още в 10-ата минута с попадението на Георгиев. В средата на първата част Костадинов удвои за 2:0.

Чак тогава дойде отговорът на Несебър. Домакините намалиха изоставането си чрез Янев в 38-ата минута.

След почивката обаче допуснаха нови два гола, след които мачът до голяма степен беше решен. Димитров се разписа за 3:1 в 48-ата минута, а двайсет по-късно Петров също записа името си сред голмайсторите. В 71-вата минута с втори гол на Янев беше оформен крайния резултат.

По същото време Спортист Своге победи Локомотив Горна Оряховица с 2:1 като гост и продължава в основната схема на турнира за Купата на България. Домакините поведоха рано в резултата, но Радослав Живков през първото полувреме и Тони Иванов през второто отбелязаха головете за обрата.

Още в 11-ата минута защитата на Спортист проспа центриране в наказателното поле и футболист на домакините отбеляза с глава.

В 22-ата минута защитник на домакините върна топката към вратаря, лошия терен изигра шега на стража, който не успя да отиграе топката, Радослав Живков я открадна и я вкара в мрежата за 1:1.

До почивката футболистите на Георги Чиликов пропуснаха две чисти голови положения. Първо Калоян Йосифов пропусна от няколко метра, а в добавеното време Осман Дембеле стреля в краката на вратаря.

В 60-ата минута в игра се появиха Мартин Кръстев и Йоан Маринов, като атаката на „шоколадите“ се раздвижи.

Мартин Кръстев направи няколко чудесни пробива, но Калоян Йосифов пропусна добри гтлови положения.

Домакините имаха шанс да поведат, след като уцелиха гредата след пряк свободен удар и удар с глава.

В 87-ата минута Мартин Кръстев направи добър пробив и подаде към Тони Иванов, който от няколко метра вкара втория гол, с който класира Спортист в следващата фаза на турнира.

В друг мач от 1/32-финалите на Купата Струмска слава удари с 5:0 Лозен Сухиндол като гост. Балкан пък отстрани Монтана и поднесе една от големите изненади в този етап от надпреварата. Ботевградчани успяха да победят с 2:1 след продължения.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ