Ивайло Петков: Излизам да кажа истината за преговорите между Арда и ЦСКА за Станислав Ангелов

7 Dni Sport08.09.2023
Ивайло Петков, Станислав Дюлгеров

Спортният директор на Арда Ивайло Петков даде специално интервю за „Дспорт“, в което разясни за пропадналия трансфер на Станислав Иванов в ЦСКА. Той заяви, че разговори между кърджалийския клуб и „армейците“ е имало, но те са стигнали до никъде, съответно сделката е пропаднала. Според Петков медиите са направили трансферната сага.

Шефът в Арда говори още за целите пред отбора, ролята на старши треньора Александър Тунчев и участието си в „Мача на Надеждата“.

„Сагата със Станислав Иванов, която я направиха медиите, е много проста. Получихме конкретно предложение от ЦСКА с реален интерес в началото на месеца. Тогава казах на ваши колеги. Почнахме разговори, които стигнаха до никъде и не се осъществи трансфер. Учуден съм от информацията, която излезе, че се е разбрал. Няма такова нещо и самият футболист го каза“, започна Петков.

„Надявам се всичко това да не му се отрази (на Станислав Иванов). Имах няколко разговори с него на тази тема. За да се случи трансфер, трябва да са доволни и трите страни. Той е едната, другите са купувачът и отборът, който продава. В крайна сметка футболистът е най-важният. Дали той има желание, или не. При положение, че не се е случил трансфер, това става затворена тема и няма какво да се коментира повече“, продължи той.

„Нищо не е на всяка цена за Арда. Отборът е добре окомплектован. Футболистите, които привлякохме тази година ще вдигнат нивото на отбора. Продължаваме да работим с наличните футболисти и гоним задачите, които имаме“.

„Всеки футболист, всеки футболен човек, който се развива, иска следващата година да е по-добра от предходната. Миналата година завършихме седми и играхме бараж за Европа. Тази година със запазен отбор и с надграждане имаме желанието да се класираме по-нагоре, което означава първа шестица. Знаем, че ще е трудно, но не е непостижимо и работим за тази цел“.

„От доста дълго време работим върху селекцията. Футболистите, които привлякохме, бяха футболисти, които искахме да привлечем. 80% от играчите, които дойдоха са тези, които искахме. Случиха се разминавания с 2-3 играчи. Не се случиха нещата, но тези, които са тук, се надявам да оправдаят доверието и да помогнат на отбора“, сподели спортният директор Ивайло Петков, след което говори за трансфера на Светослав Ковачев в Русия.

„Доволни сме като клуб от трансфера на Светослав Ковачев (в Русия). Той е важен за развитието на футболиста. Русия Висша лига е ниво над българското първенство. Там той трябва да покаже, че има качества да се установи и да заиграе. Това е бонус за Арда, че развива футболисти за чужди отбори“.

„Доста по-трудно се случват нещата в Русия. Там имат санкции, които Европа налага. Продължава да върви първенството. Малко футболисти вече искат да ходят там. Условията не са тези, които бяха преди. Това, което аз знам и чувам от мои приятели казват, че не се усеща и няма проблем. Проблемът там са чужденците, които по-трудно отиват в руското първенство“.

„Арда е с два мача по-малко заради евроучастниците ФК ЦСКА 1948 и Левски. Не знаем кога ще ги изиграем. Винаги може по-добре. Съжаляваме за един изпуснат мач – срещу Берое. Създадохме доста положения, контролирахме целия мач, но го загубихме 0:1. Това е единствената засега грешна стъпка и се надявам да не ни се отрази в крайното класиране, защото си гоним задачите и всеки мач излизаме за победа. Двата мача по-малко са ни две домакинства и може би ще вземем още точки“, допълни Петков.

„Ние гоним стратегия не след 2-3 лоши резултата да сменяме треньора. Оставили сме го да работи напълно спортно-технически, да се занимава с отбора. Плътно сме зад него. В моментите, когато имаше неудачни резултати, бяхме зад гърба. Смятаме, че Александър Тунчев е нашият треньор и може да постигне целите, които са заложени пред него“.

„Искам да благодаря на феновете, които подкрепиха каузата (Мача на Надеждата) и на всички футболисти, които присъстваха. Това е една кауза, която си заслужава. Хората с големи сърца показаха, че са и големи футболисти. Уникална атмосферата. Многократни благодарности на публиката. Надявам се да има и други такива моменти и каузи. Искам да кажа, че трябва да бъдем добри хора. Така смятам аз лично. Имам болежки след мача. Знаех си, че мога да издържа 20 минути на едно темпо. Издържах 30, но се контузих. Ще куцукам един месец, но за мен е важно усещането и тръпката и срещите, които направихме с футболисти, с които не се бяхме виждали отдавна“, каза още той във връзка с „Мача на Надеждата“.

Автор: Стефан Стоянов / „Дспорт“


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ