Още един българин ще играе във Франция

02

След Симеон Илиев още един българин ще продължи кариерата си във Франция. Павел Маринов е най-новото попълнение на шампиона в ПРО Б през миналия сезон Блоа, където негов съотборник ще бъде първенецът на България с Левски Лукойл от 2017/2018 Омари Гудул. Очаква се националът да се запознае със следващото си предизвикателство до края на настоящата седмица, съобщи BBALL.BG.

За един от капитаните на националния ни отбор тази стъпка не е нещо напълно непознато, тъй като той бе част от Лил през 2016/2017 и достигна до 1/4-финалите в ПРО Б. На френска земя тогава крилото записа средни показатели от 15.3 точки, 4 борби и 4.1 асистенции в 12 мача.

Последната година Павел Маринов защитава цветовете на Стяуа, където реализира средно по 9.8 точки, 3.1 борби и 3 асистенции в 39 двубоя и игра финал в румънското първенство.

В кариерата си досега юношата на ямболския Тигър преминава още през представителите от северната ни съседка Питещ и Динамо Букурещ, както и през Балкан, Лукойл Академик и Ямбол. Шампион и носител на Купата на България от 2012 и 2013 г. Участник в родния Мач на звездите през 2011, 2012 и 2015 г.

Павел Маринов е сред основните фигури в мъжкия национален отбор на България през последните години. В първия етап на световните квалификации крилото реализира средно по 14 точки, 3.5 борби и 3.5 асистенции в 4 срещи.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ