ПАОК купи №11 от Лудогорец за 4,5 млн. евро. ЦСКА има подобрената версия на Кирил Десподов.

7 Dni Sport04.09.2023
Кирил Десподов,

Лудогорец продаде Кирил Десподов на ПАОК за сумата от 4,5 млн. евро.

Към тази значима сделка добавяме и тази за Игор Тиаго, който бе продаден за 7,8 млн. евро в Брюж.

Тези трансфери показват, че Лудогорец може да продава скъпо своите качествени играчи, които правят разликата.

Кирил Десподов в кариерата си има 3 награди №1 футболист на България, 3 титли на България, 1 Купа на България и 2 Суперкупи. Всички тези трофеи на клубно ниво той е успял да спечели с отбора на Лудогорец от Разград.

В кариерта си е изиграл 299 мача, в които е вкарал 82 попадения, дал е 94 асистенции и си е изкарал 46 жълти картона за отборите, които е играл. За националния отбор на България е записал 39 мача и е успял да реализира 10 попадения.

Най-много мачове е изиграл за Лудогорец – 128, след това за ЦСКА – 80 и за Литекс – 49.

Отборът на ЦСКА има самочувствието, че в редиците си има футболист, който е също толкова талантлив въпросния играч и има всички шансове да направи прекрасна кариера. Става въпрос за Марк-Емилио Папазов, който е юноша на Левски.

Играчът е на 19 години и е собственост на ЦСКА. Подвизава се в дублиращия тим на „армейците“. В кариерата си има 52 мача, които е записал с цветовете на Литекс, Хебър Пазарджик и ЦСКА. Отбелязал е 7 попадения, дал е 2 асистенции и си е изкрал 8 жълти картона. За дубъла на „армейците“ играе под наставленията на Стамен Белчев.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ