Скандален казус спъва реконструкцията на стадион „Пловдив”! Общината поиска доказателства!

Стадион Пловдив 2

Спор около авторските права на стадион „Пловдив“ забавя работата по него. Това заяви зам.-кметът по спорт и социална дейност Георги Титюков, цитиран от „Тема спорт“.

По думите му арх. Валентин Маринов претендира, че притежава авторските права (той е един от проектантите на второто ниво на съществуващия стадион).

Според община Пловдив обаче авторските права принадлежат на човека, който през 50-те години на миналия век е проектирал спортното съоръжение.

„Арх. Маринов трябва да представи по-убедителни доказателства за правата си. Ако това стане, се прави обществена поръчка  с един участник. Ако не представи доказателства, вариантите са два – или да обявим обществена поръчка за инженеринг на първите три етапа на стадиона, тоест да могат да се играят мачове от елита. Другият вариант е и арх. Маринов да обжалва нашето решение в съда“, коментира зам.-кметът. Заради това най-вероятно предстои разговор между администрацията и арх. Маринов.

Местната администрация планира поетапна реконструкция на стадион „Пловдив“. Съоръжението в крайния си вид се планира да е с капацитет между 40 и 45 хиляди седящи места.

 


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ