Счупиха рекорда на Дизела! Новият №1 отсече: Проблемите са сериозни – безсъние, пришки по краката!

Божидар Антонов - планински бегач

Падна рекордът за най-бързо изминаване пеша на разстоянието от връх Ком до нос Емине. Планинският бегач Божидар Антонов подобри постижението на Кирил Николов-Дизела по емблематичния маршрут. Той измина дистанцията от 590 км по билото на Стара планина и със сигурност праща в историята постижението от 4 дни, 13 часа и 5 минути.

Антонов имаше аванс от около 5 часа в средата на трасето, а новият върхов резултат все още се уточнява. Планинският бегач държеше рекорда и през 2015 г.

„Винаги може да се смъкне още малко от времето. Всеки трябва да изчиства грешките от предишните си опити – сподели Антонов пред bTV. – Нужни са воля и дух, защото това е трудно предизвикателство. Безсъние, пришки по краката – проблемите са сериозни. При това преминаване съм спал 7-8 часа“.

Рекордьорът допълни, че следващата му цел е отново да измине дистанцията от Ком до Емине. „Имам лично предизвикателство да го направя под 4 дни и съм сигурен, че ще успея“.

 


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ