Съставите на Левски и Айнтрахт, „сините“ ще дебнат на контри

Левски - Айнтрахт Франкфурт, Отбор

Айнтрахт Франкфурт приема Левски София на „Дойче Банк Парк“ във Франкфурт в реванш от плейофа за групите на Лига на конференциите.

Двубоят в София завърши 1:1 с изключителен гол в добавеното време на Аасими Фадига. Айнтрахт е носител на трофея от Лига Европа за сезон 2021/22 и осминафиналист от последното издание на Шампионска лига. Постигнатото от германците в последните години е похвално, но ето че тимът не успя да се справи в първия мач с наглед лесен опонент. В София мачът започна с ранен гол на Коло Муани, паднал след груба грешка в защита, но това си остана и едно от малкото добри положения за отбора. Левскарите демонстрираха страхотно желание и Роналдо бе на косъм от това да изравни. Неизбежното все пак се случи при удар извън наказателното поле на резервата Фадига в добавеното време, който изпрати трибуните в екстаз.

24 август наистина се превърна в празник за Левски, макар и огорчен от последвалата новина за катастрофата с привърженици на клуба. Националният стадион „Васил Левски“ бе изпълнен до краен предел, а със сигурност би бил продаден още веднъж, ако капацитетът му го позволяваше. Желанието и мотивацията от страна на играчите бе видно, като те се бориха за всяка топка на терена, докато тези на Айнтрахт определено останаха изненадани от боеспособността на своя противник.

През изминалия уикенд Левски получи почивка в efbet Лига, докато „орлите“ спасиха точката при визитата си на Майнц в 91-та минута. Доста напрегната бе и изминалата седмица за клуба. Звездата в атака Коло Муани ясно заяви, че иска да премине в ПСЖ и отказа да тренира. Трансферът все още не е факт, но френският национал няма да играе тази вечер. Яспер Линдстрьом пък подписа с Наполи, което е още една добра новина за Левски.

Въпреки случилото се през изминалата седмица, Айнтрахт си остава големият фаворит за двубоя днес. Не е изключено „орлите“ да избухнат, но добрата игра на левскарите отпреди седмица оставя надеждите живи. Равенството от първия мач е по-скоро в полза на българския отбор, който със сигурност ще е по-дефанзивно настроен и ще действа на бързи контраатаки.

21,30 / АЙНТРАХТ ФРАНКФУРТ – ЛЕВСКИ 0:0 (1:1 в първия мач)

Стадион: „Дойче Банк Парк“ (Франкфурт, Германия)

Рефер: Алард Линдхоут (Нидерландия)

Айнтрахт Франкфурт: Трап, Пачо, Кох, Якич, Мармуш, Шкири, Бута, Ебимбе, Гьотце, Ааронсон, Тута

Треньор: Дино Топмьолер

Левски София: 1. Пламен Андреев – 2. Жереми Петрис, 5. Келиан ван дер Каап, 50. Кристиян Димитров, 33. Хосе Кордоба, 6. Цунами – 8. Андриан Краев (К), 37. Дарлан – 17. Уелтон, 9. Рикардиньо, 7. Роналдо

Резерви: 13. Николай Михайлов, 99. Иван Андонов – 10. Асен Митков, 11. Джавад Ел Джемили, 14. Илиян Стефанов, 16. Преслав Бачев, 20. Асен Чандъров, 21. Кристиян Йовов, 22. Патрик-Габриел Галчев, 97. Асими Фадига

Треньор: Николай Костов


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ