Пламен Константинов обяви състава за Евроволей 2023

Български национаелн отбор по волейбол, Тренировка, Пламен Константинов
Селекционерът на България – Пламен Константинов, определи състава за Европейското първенство по волейбол за мъже, което ще се проведе от 28 август до 16 септември. Нашата страна е съдомакин заедно с Италия, Северна Македония и Израел.
В групата на „лъвовете“ са включени 14 състезатели, а отборът ни е в Група В заедно с Испания, Хърватия, Финландия, Украйна и Словения.
Ето и съставът на България за Евроволей 2023:
Разпределители: Георги Сеганов и Георги Братоев
Диагонал: Цветан Соколов
Посрещачи: Мартин Атанасов, Александър Николов, Аспарух Аспарухов, Денис Карягин, Николай Пенчев
Централни блокировачи: Алекс Грозданов, Светослав Гоцев, Илия Петков, Николай Колев
Либеро: Теодор Салпаров и Симеон Добрев

Мачовете на родна земя ще се играят в Двореца на културата и спорта във Варна. Морската столица ще приеме всички мачове от Група В, четири осминафинални и два четвъртфинални двубоя. Откриващият мач във Варна е на 29 август от 20,30 часа – в него България посреща Испания. Следващите мачове на избраниците на Пламен Константинов от груповата фаза са срещу Финландия (31 август), Украйна (2 септември), Хърватия (3 септември) и Словения (5 септември). Всички срещи на българския национален отбор са от 20,30 часа. Първите мачове в дните с по две срещи са от 17,30 часа. Осминафиналите във Варна са на 8 и 9 септември, а четвъртфиналите – на 11 септември.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ